PODGORIČANIN 25 GODINA POKUŠAVA DA NAPLATI ZEMLJIŠTE KOJE MU JE UZEO GLAVNI GRAD: Ogradiće dio ulice - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN 25 GODINA POKUŠAVA DA NAPLATI ZEMLJIŠTE KOJE MU JE UZEO GLAVNI GRAD: Ogradiće dio ulice

Pod­go­ri­ča­nin Va­nja Đu­ri­šić u po­ne­dje­ljak, 19. de­cem­bra, u pod­ne za­gra­di­će dio Je­re­van­ske uli­ce na Za­bje­lu, u di­je­lu od Do­ma zdra­vlja ka Osnov­noj ško­li „Ok­to­ih” , u znak pro­te­sta što 25 go­di­na ne mo­že da ri­je­ši spor sa Glav­nim gra­dom od­no­sno sa Agen­ci­jom za iz­grad­nju i raz­voj Pod­go­ri­ce oko na­pla­te šte­te za od­u­ze­tu ze­mlju.
Đu­ri­šić se od 1992. go­di­ne tu­ži sa Glav­nim gra­dom tra­že­ći da mu se is­pla­ti 16.000 kva­dra­ta ze­mlje ko­je su im od­u­ze­te za po­tre­be iz­grad­nje Je­re­van­ske uli­ce, OŠ„Ok­to­ih”, par­kin­ga is­pred ško­le ali i di­je­la na ko­jem je iz­gra­đen pje­šač­ki most.
-Uze­ta nam je ze­mlja za iz­grad­nju sa­o­bra­ćaj­ni­ce, par­kin­ga, pa­sa­re­le, ško­le. U pi­ta­nju je 16.000 kva­dra­ta ko­je nam je uzeo Glav­ni grad i zbog to­ga smo po­kre­nu­li sud­ske spo­ro­ve. Za ovu ze­mlju vo­di­mo če­ti­ri sud­ska spo­ra pred Osnov­nim su­dom jer smo tu­ži­li Glav­ni grad kad god smo ot­kri­li da nam ni­je pla­ćen od­re­đe­ni dio ze­mlje. Da se su­di­mo sa Glav­nim gra­dom po­če­li smo još 1992. go­di­ne. Od ta­da pa do da­nas u na­šu ko­rist je bi­la sa­mo jed­na pre­su­da ali se na nju ža­lio Glav­ni grad i po­no­vo je vra­će­na na po­nov­ni po­stu­pak – sa­op­štio je Đu­ri­šić.
On je na­veo da se ža­lio i Vr­hov­nom su­du te da je 28. no­vem­bra do­bio pre­su­du ovog or­ga­na da se od­bi­ja nje­go­va žal­ba jer je slu­čaj za­sta­reo.
Za 25 go­di­na od ka­da se su­di sa grad­skom upra­vom, ka­ko ka­že Đu­ri­šić, je­di­no je uspio da raz­go­va­ra sa Sla­vo­lju­bom Sti­je­po­vi­ćem, gra­do­na­čel­ni­kom Pod­go­ri­ce.
-Vi­še od sto­ti­nu pu­ta sam tra­žio da raz­go­va­ram sa ne­kim iz Glav­nog gra­da ka­ko bi­smo na­šli za­jed­nič­ki je­zik. Me­đu­tim, ni­ko ni­je htio da me pri­mi na raz­go­vor. Je­di­no ko me je po­sje­tio je sa­da­šnji gra­do­na­čel­nik Sla­vo­ljub Sti­je­po­vić ko­ji je do­la­zio kod me­ne ku­ći. Ja sam ga upo­znao sa pro­ble­mom, ali se on, ka­da je vi­dio o če­mu se ra­di, dis­tan­ci­rao – re­kao je Đu­ri­šić.
Na ko­rak da za­gra­di sa­o­bra­ćaj­ni­cu Đu­ri­šić se, ka­ko ka­že od­lu­čio na­kon što su­do­vi po­sli­je 25 go­di­na ni­je­su uspje­li da ri­je­še pro­blem.
-Mi­sli­li smo da će su­do­vi pra­vič­no da pre­su­de ali po­što ni­je­su ja sam pri­nu­đen da za­gra­dim ze­mlju, ono što je mo­je. Imam po­sje­dov­ne li­sto­ve, pa­pi­re da je ze­mlja moja i tra­žim da mi se pla­ti ono što mi je od­u­ze­to. Pla­ni­rao sam da ogra­dim dio Je­re­van­ske uli­ce, od Do­ma zdra­vlja ka ško­li, da vi­de svi ka­ko Glav­ni grad ra­di po za­ko­nu. Ne vi­dim dru­gi na­čin ka­ko pro­blem da ri­je­šim. Imam osmo­ro dje­ce i ne­mam ni­ka­kvih pri­ho­da. Ako i da­lje ne bu­du že­lje­li da ri­je­ši­mo pro­blem, ja ću ogra­di­ti kom­plet­nu spor­nu ze­mlju i po­sa­di­ću ma­lo krom­pi­ra, lu­ka, da dje­ca ima­ju šta da mi je­du. Me­ni su po­vri­je­đe­na sva mo­gu­ća pra­va – sa­op­štio je Đu­ri­šić.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com