ZBOG ZLOČINA NAD SRBIMA: Uhapšen bivši pripadnik Armije BiH - Volim Podgoricu

ZBOG ZLOČINA NAD SRBIMA: Uhapšen bivši pripadnik Armije BiH

Nekadašnji pripadnik Armije BiH, uhapšen je danas na području Sarajeva pod sumnjom da je počinio ratne zločine nad Srbima 1992. u Sarajevu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako je navedeno, u interesu istrage i nastavka aktivnosti Tužilaštvo neće u ovom trenutku objavljivati identitet osumnjičenog.

Istraga u ovom predmetu odnosi se na ubistva, nezakonito zatvaranje, silovanje, mučenje i nečovječno postupanje sa žrtvama.

Uhapšeni se tereti da je za vrijeme rata u BiH, kao pripadnik Armije BiH, na području Sarajeva počinio zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti, civilima i starijim osobama, koji su ostali da žive na području grada pod kontrolom Armije BiH.

Osumnjičen je da je, zajedno sa još nekoliko osoba, na području Alipašinog polja i drugih sarajevskih naselja, sprovodio nezakonite pretrese i hapsio civile srpske nacionalnosti, muškarace i žene različite životne dobi.

Oni su potom zatvarani u improvizovanom zatvoru na području naselja Alipašino polje i drugim objektima sarajevske opštine Novi Grad.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu, koji će ga ispitati i posle toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju i dodaje da Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

(Beta)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com