DA BI VAM PORODICA BILA SREĆNA I ZDRAVA: Jelka mora da stoji na ovom mjestu u kući! - Volim Podgoricu

DA BI VAM PORODICA BILA SREĆNA I ZDRAVA: Jelka mora da stoji na ovom mjestu u kući!

Način na koji ukrašavate jelku ili kuću, može doprineti poboljšanju zdravlja vaših ukućana ali i prizivanju uspjeha i novca.

Nije tajna da je razdoblje uoči Nove godine i Božića postalo stresno vrijeme. Treba toliko toga pripremiti, odabrati ukrase i poklone, urediti dom za sebe, ali i goste koji će uskoro doći.

Iskoristite zato dokazane metode Feng šuija.

nova-godina-1481029904-103437

Feng šui je moćno sredstvo u stvaranju mirne i skladne energije. Ovi saveti za uređenje interijera će olakšati napetost i pomoći da uživate u ovom svečanom dijelu zimske sezone.

Pravilan izbor boja ukrasa

U hladnijem dijelu godine potrebno je, pomoću predmeta i boja, dovesti energiju vatre u našu okolinu. Element vatre čine sveće, pravi kamin, svetle božićne svetiljke za božićno drvce te zlatni i vatreno-crveni božićni ukrasi.

Osim crvene, za dobijanje tople energije dobar izbor su i ljubičasta te boja fuksije. Ali, vodite računa o glavnom principu feng šuija, a to je ravnoteža.

89602_ukrasi-by-charley1965_af

Previše vatrenih dekorativnih elemenata, što se često događa u praznično vrijeme, ako se preteruje s crvenom bojom, podstiče nastanak sindroma izgaranja pa čak i emocionalne ispade.

Umor koji mnogi osećaju tokom i nakon božićnih praznika nerijetko je uzrokovan neuravnoteženom energijom vatre u domovima. Stoga u svoje praznično okruženje svakako uvrstite i hladnije boje, poput umirujuće svjetloplave koja aktivira energiju vode.

christmas-tree-christmas-decorations-garland-gifts-holiday-new-year-christmas-close-up

Previše vatre ublažićete, takođe, srebrnom i sivom te spokojnom belom – bojama koje prizivaju element metala.
Po feng šuiju dekorisanje jelke pripada elementu drveta pa je smjestite u područje koje je u skladu s drvenim elementom ili ima korist od njegove energije. Blagotvornu ravnotežu energija postići ćete sljedećim položajem jelke:

Istočni smjer: za privlačenje zdravlja i porodične sreće

Jugoistočni smer: za novac i obilje

Južni smer: za poslovni uspjeh i slavu

jelka-ukrasi

Sezona svijeća

Postoji mnogo načina za postizanje sveže, čiste i hranljive kućne energije, a upotreba svijeća je među najlakšim i najpopularnijim metodama.

Svijeće, naročito ako su od prirodnih materijala, poput sojinog ulja ili pčelinjeg voska, pročistiće energiju u svakom prostoru. Osim što čisti, daje prostoriji tolinu i sjaj, svijeća djeluje i na balansiranje emocionalne neravnoteže i otklanjanje briga.

resize-img

Smjernice za najbolje korišćenje svijeća:

Jug, jugozapad, severoistok i središte kuće: mjesto za velike svijeće ili grupisanje svijeća različitih veličina

Zapad, sjeverozapad, istok, jugoistok i sjever kuće: mejsto za male svijeće

Svijeće su inače idealne u spavaćoj sobi, kupatilu, na trpezarijskom stolu i u dnevnoj sobi.

Različito dizajnirani dekorativni svećnjaci raznih boja dodatno će vas oraspoložiti i ukrasiti vaš dom.
Vazduh koji udišete utiče na vaše raspoloženje. Vaše uspomene, vezane za ljude i prostor, često prate i tačno određeni mirisi. Stoga, iskoristite eterična ulja kako biste kreirali energiju različitih feng šui područja sopstvenog doma.

Difuzori za ulja koji najbolje odgovaraju vašim potrebama omogućit će zdravu i opuštenu atmosferu za uživanje s porodicom i prijateljima.

nova-godina-jelka-ukrasi-foto-profimedia-1419940825-603767

Idealni praznični mirisi su eterična ulja mandarine, limuna, cimeta i karanfilića te slični mirisi koji podsećaju na omiljene zimske poslastice. Možete odabrati i neko drugo ulje, vodeći se trenutnim raspoloženjem i vrstom energije koja vam je potrebna u datom trenutku.

Imajte na umu da je uvek bolje dati prednost čistom i kvalitetnom eteričnom ulju, nego izabrati jeftino mirisno ulje.
Ukrasite svoje prostorije s nekoliko visoko energizirajućih zelenih biljaka, od kojih barem jedna svojim svojstvima pročišćava vazduh.

Takve biljke su uvijek vrlo korisne jer djeluju umirujuće i iscjeliteljski na cijeli dom. Prekrasne i vrlo popularne kućne biljke koje uklanjaju otrove iz prostorija u kojima boravimo su:

Zmajevac (dracena); mirni ljiljan (spatifilum); leptirasta palma (palma areka).

Visoke, krupne, jake, bujne i zdrave zelene biljke treba smestiti na istočno, jugoistočno i južno područje vašeg doma.

Ove strane sveta dobre su i za grupisanje biljaka različitih vrsta.

Male biljke možete položiti bilo gdje, ali najbolje je izabrati mesto s puno aktivnosti, na primjer dnevni boravak.
Izbacite sljedeće poklone s popisa za darivanje:

 

Oštri predmeti – Nikad ne darujte noževe, makaze, otvarače za pisma, otvarače za flaše i sl. jer predstavljaju sječenje odnosa.

Prazni novčanici i torbe – Ako poklanjate novčanike i torbe, stavite u njih malo novca koji simbolizuje afirmativnu poruku bogatstva za primaoca poklona.

Biljke i cvijeće s trnjem – Kaktusi i druge šiljate biljke nisu dobri pokloni, a izbjegavajte i darivanje ruža s trnjem jer označavaju narušavanje odnosa. Ako do ljubavnog partnera dobijete ruže, uklonite trnje kako biste omogućili vezu bez problema.

pokloni-jelka

Bonsai i slične minijaturne biljke – U izboru poklona preskočite biljke kojima je namjernim tehnikama usporen rast. Umjesto toga, odlučite se za bujne i zdrave biljke zaobljenog lišća koje simbolizju prosperitet i zdrav život.

Satovi i antikviteti – Predmeti koji pokazuju vrijeme ili simbolizuju njegov protok loši su pokloni jer predstavljaju odnos s ograničenim vekom trajanja ili osjećaj krađe vremena od drugih. Želite li svejedno da darujete ručni sat ili neku starinu, radije osobi dajte poklon-bon i sliku odabranog proizvoda s kojima će primatelj potom sam kupiti taj predmet.

novogodisnje-jelke-0

Maramicu – Ne poklanjajte platnene maramice jer označavaju brisanje suza i primatelju prizivaju plač ili bolest u budućnosti.

Navedeni savjeti pomoći će vam ne samo da uživate u prijatnom interijeru, nego da praznike dočekate u istinskom skladu te u novu godinu kročite odmorni i okrepljeni.

(Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com