Savićević: Zvezda ne može da ponovi Bari, ali može u LŠ - Volim Podgoricu

Savićević: Zvezda ne može da ponovi Bari, ali može u LŠ

Bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije Dejan Savićević, član tima Crvene zvezde koji je pokorio Evropu i svijet, izjavio je danas da ne vjeruje da će njegov nekadašnji klub ponoviti takav uspjeh, ali da je siguran da će jednog dana izboriti plasman u Ligu šampiona.

“Teško je timovima iz našeg dijela Evrope da budu konkurentni velikanima, posebno finansijski. Zvezda je veliki klub, sa bogatom istorijom i nadam se da će se vratiti na stare staze uspjeha u evropskim takmičenjima. Nažalost, zbog velike razlike u finansijama mislim da neće moći da dostigne visine kao što je to uradila. Ipak, vjerujem da može da se kvalifikuje u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope”, rekao je Savićević za Omnisport.

Sadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore dodaje da mu je period u Crvenoj zvezdi bio najbolji tokom igračke karijere, kao i da se uvijek rado prisjeti pobjede nad Marseljom poslije penala u finalu Kupa šampiona u Bariju.

“Imali smo odličan tim pun sjajnih fudbalera, stadion je uvijek bio krcat i imali smo veliku podršku armije navijača. Osvojio sam sve što sam mogao sa Zvezdom – Kup šampiona, Interkontinentalni kup, titulu prvaka Jugoslavije i nacionalni kup. Napredovao sam kao igrač u Beogradu i postao poznat u svijetu fudbalu. Uvijek se sa osmehom prisjetim tog perioda”, zaključio je popularni Genije.

Savićević je za Crvenu zvezdu igrao dva puta, ukupno tri i po godine, a nastupao je još za Budućnost, Milan i bečki Rapid.

(Tanjug)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com