ČUDO NA SVETOG NIKOLU: Baka Milanka zalutala u kanjonu Tare na MINUS DVADESET, ali su spasioci imali ludu sreću! - Volim Podgoricu

ČUDO NA SVETOG NIKOLU: Baka Milanka zalutala u kanjonu Tare na MINUS DVADESET, ali su spasioci imali ludu sreću!

Herojski podvig fočanskih spasilaca prepričava cio region. Nakon tri dana i dvije noći, baku Milenku Topalović spasili su iz kanjona Tare, gdje se noću temperatura spusti i do minus 20 stepeni.
Članovi Spasilačkog kluba „Volf“ uz pomoć mještana Čelebića, pronašli su staricu koja je u hladnoći, čudom, preživjela na samo desetak koraka od hirovite rijeke. Milenka se nakon bolnice oporavlja okružena toplinom i ljubavlju kod sina Radovana i njegove porodice.

Prisjeća se kako je bilo – čuvala je ovce koje su kako kaže krenule svojim putem. Izgubila se prateći zvono i našla na obali drugog po veličini u svijetu kanjona Tare. Decenijama je čuvala ovce, ali ovo nikad nije doživjela. Čudom je kaže preživjela.

“Bogami osjećam se malo slabije, bolje vidim ide na malo podignu malo prošetam i ako se za nešto držim tako prođem”, navela je starica Milenka Topalović.

Nečeg sličnog ne sjećaju se ni najstariji u ovom kraju. Čudom smatraju i to što su mještani imali i hrabre “fočanske vukove” koji su im pritekli u pomoć.

 “Mnogo im hvala upravo da nije njih bilo iako je nas svaki dan 30 do 40 trazilo ali da je oni nisu vidjeli sa čamca mi pješice bismo je prošli”, rekao je Radovan Topalović.

U Spasilačkom klubu „Volf“ kažu nije bilo lako najprije roniti hirovitom Tarom i sa čamca nadgledati šumom obrasle obale. Četvorica vukova predvođenih Nenadom Ikonićem – Kristian Milosavljević, Miloš i Dimitrije Ostojić uspješno su ovjerili i ovu misiju.”

Desilo se čudo koje nismo ni očekivali nađemo ženu deset do 15 metara od obale između dva kamena imali smo veliku sreću da je primijetimo”, rekao je Nenad Ikonić, predsjednik Spasilačkog kluba „Volf“.

I tako – nakon prve pomoći i okrepljenja čamcem do sledećeg pristaništa i onda uz litice do kuće.

(RTRS)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com