Osumnjičeni za napad na džamiju u Cirihu je Švajcarac porijeklom iz Gane - Volim Podgoricu

Osumnjičeni za napad na džamiju u Cirihu je Švajcarac porijeklom iz Gane

Osumnjičeni za ranjavanje tri osobe blizu islamskog centra u Cirihu je 24. godišnji Švajcarac porijeklom iz Gane, koji nema očigledne veze sa islamskim radikalistima, saopštila je danas policija.

Kako prenosi Rojters, policija nije navela ime osumnjičenog, ali vjeruje da je on ubio još jednog čovjeka u Cirihu dan ranije, u nedjelju.

Policija pretpostavlja i da je izvršio samoubistvo nakon jučerašnjeg napada.

“On je Švajcarac, ali ne znamo ništa o njegovim motivima”, rekao je šef kriminalne istrage ciriške policije Kristijan Lentjes Meili na konferenciji za novinare.

On je dodao da nije jasno da li osumnjičeni bio mentalno obolio, a da postoje naznake da je bio zainteresovan za okultne nauke.

Rojters navodi i da se stanje povrijeđenih osoba poboljšava, od kojih su dvije teško povrijeđene.

Prema riječima predstavnika ciriške Fondacije islamskog zajedništva Saada Subana, još nije jasno ko je bio meta napada.

Kantonalna policija takođe navodi i da nema indikacija da postoji povezanost između napada u Cirihu i napada u Berlinu.

Napadac je juče upao u islamski centar i otvorio vatru na vjernike.

Švajcarska policija je nakon što je otkriveno tijelo obustavila potragu.

“Osoba koja je pronađena u blizini mjesta zločina mogla bi biti povezana sa zločinom”, saopštila je kantonalna policija, navodeći da je potraga obustavljena.

Incident se dogodio u molitvenom domu blizu željezničke stanice u centru Ciriha.

(Tanjug)

115 komentara

  1. Hi there! I just would like to give you a huge thumbs up for your excellent info you have got here on this post. I am coming back to your blog for more soon.

  2. Hello there! This article could not be written much better! Reading through this post reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this. I'll forward this post to him. Fairly certain he will have a good read. I appreciate you for sharing!

  3. The next time I read a blog, Hopefully it won't fail me just as much as this one. After all, Yes, it was my choice to read through, however I actually thought you would probably have something helpful to say. All I hear is a bunch of whining about something you could possibly fix if you weren't too busy searching for attention.

  4. Greetings, I think your web site could be having web browser compatibility issues. Whenever I look at your web site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it's got some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, wonderful website!

  5. I want to to thank you for this fantastic read!! I certainly enjoyed every bit of it. I've got you book marked to look at new things you post…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com