PODGORICA: Krivokapić pozvan da svjedoči na suđenju Mandiću i Radunoviću - Volim Podgoricu

PODGORICA: Krivokapić pozvan da svjedoči na suđenju Mandiću i Radunoviću

Sudija Vladimir Novović, odlučio je da po službenoj dužnosti pozove Ranka Krivikapića, bivšeg predsjednika Skupštine Crne Gore, i sasluša ga u svojstvu svjedoka u nastavku suđenja 7. febraura 2017. godine, poslanicima DF-a Andriji Mandiću i Slavenu Radunoviću, optuženi za nasilnu promjenu ustavnog uređenja na prošlogodišnjim oktobarskim protestima.

Prema navodima optužnog predloga, okrivljeni Mandić i Radunović su 24. oktobra 2015. godine, u periodu od 20 do 22.30 časova u Podgorici, ispred Skupštine Crne Gore, na protestu koji je organizovao Demokratski front, u namjeri promjene ustavnog uređenja, pozivali pripadnike poilcije da se povuku i zahtijevali da se razmaknu.

Dalje se navodi da su pozivali poslanike da uđu u Skupštinu, te uz zvuke odabrane pjesme: “Pada vlada”, Pada vlada”, Mandić i Radunović preskočili zaštitnu ogradu, iako ih je komandir policije Jovica Rečević pozivao da uđu u Skupštinu na sporedni ulaz.

Slijedeći Mandićev poziv, demonstranti su krenuli preko ograde. Radunović je sa govornice ispred Skupštine kazao da se predsjednik Skupštine Crne Gore: “izgubio se, ko zna gdje je”, te pozivao demonstrante da sruše ogradu.

U optužnom predlogu piše da su demonstranti bacali kamenje i molotovljeve koktele, čime su počinili krivično djelo “pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja”.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com