PORODILA SE ISPRED PORODILIŠTA: Beba izašla na minus šest! - Volim Podgoricu

PORODILA SE ISPRED PORODILIŠTA: Beba izašla na minus šest!

MILENA T. (31) iz Popovca kod Niša rodila je u utotak ujutru zdravu bebu u automobilu ispred porodilišta, na minus šest stepeni. Mileni je to drugo dijete, a porođaj će ona i njen suprug dugo pamtiti.

 Iako je Popovac udaljen od Niša manje od 10 kilometara, beba je bila “nestrpljiva”. A da se dešava nešto neubičajeno, primjetili su i pacijenti Ginekološko-akušerske klinike. Ljekari, medicinske sestre i osoblje izletjeli su oko 7.45 iz svojih kancelarija i ordinacija. Sestra Milena je uzviknula: “Brzo pripremajte nosila, opremu za porođaj, uzimajte ćebe, žena se porađa u automobilu. Uskoro stižu.”

Svi su potrčali ka glavnim vratima porodilišta, ali, nažalost, na glavnom ulazu u porodilište već 20 dana vrata ne rade, a automobil je bio parkiran baš ispred tih vrata. Neki su krenuli okolnim, znatno dužim putem, ali se ponovo oglasila iskusna sestra Milena:

– Nemamo vremena da idemo svi okolo! Otvarajte prozor… idemo kroz prozor.

I zaista, muškarci, bolničari su “izletjeli” kroz prozor da ukažu prvu pomoć, odnesu ćebe jer su bebu iznosili na mraz i hladnoću. Bebu i majku su zatim prebacili kroz službeni ulaz.

Načelnik odeljenja za sterilitet, doktorka Jasmina Popović, bila je dežurna čitave noći. Najteži slučaj dešavao se pri kraju smjene. Kada je saopštila da je sve u redu sa bebom i majkom, ekipa ljekara i osoblja je odahnula.

Direktor GAK u Nišu, dr Bojan Lukić, kaže za “Novosti” da je u toku postupak zamene vrata, ali da je procedura spora i duga. Tender je raspisan početkom ove godine, ali vrata još nisu zamenjena.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com