Milena je počela da se porađa ISPRED PORODILIŠTA, a ljekari su skakali kroz prozor da POMOGNU - Volim Podgoricu

Milena je počela da se porađa ISPRED PORODILIŠTA, a ljekari su skakali kroz prozor da POMOGNU

Milena T. počela da se porađa ispred zgrade GAK, a pošto su ulazna vrata pokvarena, bolničari morali da se dovijaju kako bi uspeli da joj pomognu.

A da sve bude još neverovatnije, potrudila su se ulazna vrata… Kako? Pa pokvarena su, a jedan od bolničara je morao da iskače kroz prozor da bi pomogao ženi!

Ovde se porodila... Ulaz u Ginekološko-akušersku kliniku u NišuOvde se porodila… Ulaz u Ginekološko-akušersku kliniku u Nišu

Beba u ćebetu

– Vraćala sam se iz Zavoda za transfuziju kad sam videla muškarca koji zapomaže: „Žena mi se porađa u kolima!“ – priseća se babica Nevena Mitić:
– Kazala sam mu da će sve biti u redu i doviknula kolegi Mladenu da mi doda sterilne rukavice. Navukla sam ih bukvalno u trku do vozila koje je stajalo na prilazu porodilištu. Pridružila mi se i koleginica Zdravka sa patologije trudnoće, ušli smo u kola i videli prestravljenu ženu koja je već počela da se porađa. Kazala sam joj: „Ne plašite se, samo slušajte moje instrukcije“.
Međutim, bila je veoma uplašena, kao i njen suprug. Nisam znala koga pre da tešim. Porođaj je protekao u redu, bebu sam stavila na majčin stomak jer je bilo mnogo hladno, a zatim presekla pupčanik. Kolega mi je doneo ćebe, umotala sam bebu i unela je u porodilište, a porodilju je muž dovezao do ulaza, pa je i majka zbrinuta.

Nagrada

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović najavio je da će zdravstvene radnike koji su učestvovali u zbrinjavanju porodilje i bebe nagraditi za pokazanu agilnost i istakao da će vrata biti popravljena u najkraćem mogućem roku. Rekao je da postoji još jedan ulaz u ustanovu, koji se uglavnom i koristi jer do njega postoji prilaz za automobile.
– Razumem, čoveka je pritisla muka, pa je skrenuo na sporedni prilaz kako bi što pre stigao do bolnice. Trebalo je da uđe na glavni ulaz Kliničkog centra, odakle postoji prilaz porodilištu i ta vrata su u redu – objasnio je Radovanović.

Porodilja nije želela da govori za medije o ovom nesvakidašnjem događaju.

Kurir.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com