PLATE TUŽILACA U CRNOJ GORI: Evo koliko zarađuju Stanković, Katnić… - Volim Podgoricu

PLATE TUŽILACA U CRNOJ GORI: Evo koliko zarađuju Stanković, Katnić…

Crnogorski tužioci imaju tri puta manje plate od švajcarskih, a čak 24 puta veće od jermenskih. Ta je pokazao izvještaj o tužilačkim platama za oktobar.

Najveće neto plate u Evropi primaju švajcarske sudije, i to mjesečno 23.000 eura. U isto vrijeme švajcarskim tužiocima najvećeg ranga prosječna mjesečna plata iznosi 10.500 eura.

Na drugoj strani, najmanje mjesečne neto zarade imaju jermenske sudije- svega 123,7 eura.

A situacija u Crnoj Gori je ovakva-osam državnih tužioca u VDT-u- Ivica Stanković, Veselin Vučković, Dražen Burić, Miodrag Latković, Sonja Bošković, Radmila Ćuković, Petar Kapuci, Đurđina Nina Ivanović i Miljana Radović mjesečno primaju 24,500 eura.

Tako je najveća tužilačka zarada, bez naknade, u oktobru u Crnoj Gori iznosila 3,032.71 eura, a primio je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

Ostalim državnim tužiocima plate su od 300 do 500 eura manje od Stankovićeve.

Što se tiče Specijalnog tužilaštva, prema izvještaju o tužilačkim platama za oktobar, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić primio je najviše-2,633 eura, bez naknade.

Četvoro njegovih kolega primilo je 100 eura manje i to Stojanka Radović, koja je iz Vrhovnog državnog tužilaštva upućena na rad u Specijalno, Mira Samardžić, Hasan Lukač i Katarina Kljaljević.

Osnovni državni tužioci širom Crne Gore primaju od 400 do 2.000 eura mjesečno, proizilazi iz izvještaja o platama.

Evo kako to izgleda

Podgorica

Cetinje

Bar

Ulcinj

Kotor

Herceg Novi

Nikšić

Kolašin

Bijelo Polje

Pljevlja

Berane

Rožaje

Plav

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com