OČI SU OGLEDALO DUŠE: 7 stvari koje vam govore o zdravlju! - Volim Podgoricu

OČI SU OGLEDALO DUŠE: 7 stvari koje vam govore o zdravlju!

Određene stvari koje vam se dešavaju sa očima mogu biti pokazatelj da vaš organizam nije baš u najboljem stanju.

Ako imate ove simptome, nemojte ih ignorisati:

1. Trenutni čmičak

Ako ste ikada imali čmičak, sigurno znate kakav bol i iritaciju izaziva. Čmičak obično traje par dana, ali  ako vam potraje duže, može izazvati velike nepogodnosti. Ako vam se čmičak stalno vraća, traje dugo i pojavljuje se na istom mjestu, to može biti znak karcinoma lojne žlezde.

ThinkstockThinkstock

2. Gubitak obrva

Postoji više razloga zašto se gubitak javlja, a to su: starenje, stres, nedostatak ishrane. Međutim, možda imate hipotireozu – akutni nedostatak tiroidnih hormona koji u ekstremnim slučajevima mogu dovesti do gubitka kose. Dakle, ako vam se kosa prorijedila, bolje je da posjetite ljekara i provjerite stanje vaše štitne žlijezde.

3. Zamućen vid

Mnoge osobe provode sate i sate pred računarom , što izaziva crvenilo očiju i zamućen vid. U teoriji tako nešto naziva se “digitalno naprezanje očiju” ili “sindrom suvih očiju”.

4. Mrlje sljepila

Koje su uvijek zastrašujuće. Ovaj simptom povezan je sa problemima sa glavom, kao što je migrena ili glavobolja.

5. Izbačene oči

To može biti simptom bolesti štitne žlijezde oka, a to znači da su vaše štitne žlijezde preaktivne. Ako vam se često dešava da ne možete da podnesete pritisak u očima i stalno ih trljate, potražive savjet ljekara.

6. Žute mrlje u očima

S obzirom da se stalno gledate u ogledalo, ovo ne može da vam promakne. Žuticu mogu dobiti i odrasli i novorođena djeca koja imaju problem sa jetrom. Takođe, žutilo u očima može postojati ako nešto nije u redu sa žučnom kesom.

7. Duplirana slika

Ako vam se ovo dešava često, najbolje da odmah posetite lekara, jer je vrlo moguće da ćete dobiti infarkt.

brightside.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com