VEĆ DVA DANA AKTIVAN POŽAR NA DEPONIJI: Gore gume, crni dim guši Kruče… - Volim Podgoricu

VEĆ DVA DANA AKTIVAN POŽAR NA DEPONIJI: Gore gume, crni dim guši Kruče…

Požar na bivšoj deponiji Hije u ulcinjskim Kručama, koji je izbio juče oko 14 časova, i dalje je aktivan ali je tokom noći stavljen pod kontrolu.

Crni dim, kako su ispričali mještani, vjetar je tokom dana i noći, raznosio preko Kruča i Utjehe sve do Velikog pijeska.

Mještanin Petar Junković napisao je na svom Facebook profilu da je crni dim od guma.

“Tamo je sigurno 200 do 300 kamionskih i automobilskih guma. Nadležni inspektor je već bio naložio njihovo izmiještanje na za to određeno mjesto”, kazao je Junković.

Deponija Hije zatvorena je prije nekoliko godina kada je otvorena sanitarna deponija na Možuri za opštine Bar i Ulcinj. Uprkos tome nesavjesni pojedinci i dalje nađu način da otpad odlože na bivšoj deponiji koja je bliža Ulcinju.

Predsjednik MZ Kruče Rifat Suljović ocijenio je da požar podmetnut.

“Mi smo kao MZ dozvolili Opštini da tri mjeseca na toj deponiji odlaže kabasti otpad i građevinski materijal a prije svegu zemlju. Siguran sam da je požar neko namjerno izazvao. To nije moglo planuti samo od sebe”, kazao je on.

Cilj MZ, kako je naveo, bio je da se na Hije dovozi što više šuta, odnosno zemlje, kako bi se taj dio poravnao i prekrili ostaci nekadašnje deponije.

“Nažalost, vidimo da se zemlja odlaže oko nekadašnjeg Građevinskog preduzeća, umjesto ovdje”, kazao je on.

Vatrogasci i dalje dežuraju na terenu sa jednim vozilom.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com