KOTORANI ODUSTALI OD DOČEKA Uplatili 15 000 EURA za Anđelu - Volim Podgoricu

KOTORANI ODUSTALI OD DOČEKA Uplatili 15 000 EURA za Anđelu

Prijestonica Cetinje pomogla je sa 2 000 eura liječenje dvanaestogodišnje djevojčice Anđele Petrović iz Kotora koja se u Štutgartu liječi od kancera kostiju, a Gradonačelnik prijestonice Aleksandar Bogdanović najavio je i niz drugih akcija za pomoć Anđeli. Kotor je odustao od dočeka Nove godine na trgu i novac uplatio za liječenje djevojčice.

Humanitarna akcija pod nazivom Prijestonica za Anđelu – okupila je mnogobrojne Cetinjane koji su donirali sredstva, a humanost su pokazali i učenici osnovne škole Njegoš.

Humanitarnom akcijom na Dvorskom trgu, Prijestonica Cetinje zvanično se priključila nacionalnoj humanitarnoj akciji u prikupljanju sredstava za liječenje dvanaestogodišnje djevojčice Anđele Petrović iz Kotora koja se u Štutgartu liječi od kancera kostiju.

“Turistička organizacija i prijestonica Cetinje jutros su startno prije događaja dali doprinos 2000 eura tako da očekujemo još veću sumu tokom dana”, kazala je Direktorica TO Prijestonice Ana Ivanović.

“Zadovoljni smo odzivom građana li smo sigurni da će u narednim danima biti i dodatnih događaja kako bismo i na taj način pomogli anđeli da se uspješno oporavi. Prijestonica se uvijek odazvala na humantitarne akcije da se pomogne onima kojima je to potrebno”, kazao je Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović.

Humanitarna akcija pod nazivom Prijestonica za Anđelu – okupila je mnogobrojne Cetinjane koji su onoliko koliko mogu učestvovali u prikupljanju sredstava .

Manifestacijom prodajno-humanitarnog karaktera, humanost na djelu pokazali su i učenici Osnovne škole Njegoš

Za anđelino liječenje potrebno je oko 150 hiljada eura za početnu fazu liječenja. I u narednom periodu biće organizovano niz humanitarnih akcija.

Kotor odustao od zabave

Iako je Kotor prvi grad u Crnoj Gori  koji je organizovano počeo sa programom dočeka Nove godine na otvorenom, ove godine su u posljednjem času odlučili da odustanu od takve zabave, koju su poslije Kotora nastavili mnogi drugi gradovi. Umjesto za doček novac je uplaćen za liječenje mlade kotoranke Andjele Petrović.

RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com