PODGORICA: Dragana Cvijić spremna poslije operacije koljena - Volim Podgoricu

PODGORICA: Dragana Cvijić spremna poslije operacije koljena

Rukometašice Budućnosti, poslije malo duže pauze, danas će nastaviti sa radom.

Nedostajaće kapitenka Milena Raičević koja je u Zagrebu, nakon EP, operisala petu (pauziraće tri mjeseca), a vraća se srpska internacionalka Dragana Cvijić (propustila prvu fazu Lige šampiona šest mečeva). Pivotmenka ,,plavih“ od 17. maja je na poštedi, preciznije od operacije (koljena) kojaje zahtijevala višemjesečni oporavak. Poslije sedam mjeseci je sa ekipom i to je za trenera Dragana Adžića ogroman dobitak. Uz Suzanu Lazović i mladu Emu Ramusović, stručni štab će možda imati i najjači (najsigurniji) kadar sa ove pozicije.

Ostale su, manje više, spremne, neke se, možda, kao Kristina Neagu (ostala najduže na EP, sa Rumunijom se borila za peto mjesto), još dovoljno nijesu oporavile, ali vremena za gubljenje nema. Prije svega zbog toga jer Podgoričanke 29. maja u ,,Morači“, na otvaranju glavne faze elitnog klupskog takmičenja, čeka Vardar. Prije toga „plave” će u Podgorici dočekati rivake na prvom turniru Regionalne lige.

“Bez borbe i pravog sistema u igri nije moguće ostvariti dobar rezultat. Budućnost ima sve ovo, a nadam se da ćemo u dobrom stanju dočekati današnje novo okupljenje i prvi meč sa Vardarom u glavnoj fazi Lige šampiona” istakla je Ramusović, koja je na EP u Švedskoj ostavila odličan utisak.

Ona smatra da njena Budućnost nema čega da se plaši.

“Svaku ekipu poštujemo, analiziramo, smatram da nema potrebe da se bilo koga plašimo”

Raduje je povratak koleginice sa crte Cvijić.

“Drago mi je što pored sebe imam dva vrhunska pivota od kojih mogu puno da naučim. Srećna sam, uvijek su tu za mene, tako da su mi velika podrška.”

Dodaje da će se za minutažu boriti i vjeruje da će iskoristiti na pravi način ukazano povjerenje. A i nema razloga da ne vjeruje u minute i minute na terenu. Odigrala je u Švedskoj po ukusu stručnog štaba i pomogla saigračicama na putu do trijumfa protiv Češke, a malo je falilo i Danske.

“Baš sam zadovoljna ekipom i sa sobom. Pružile smo dobar otpor Danskoj, dobile Češku, mali kiks je bio sa Mađaricama, ali nas poraz nije vratio nazad ili pokolebao”, napomenula je Ramusović.

Vjeruje u snagu crnogorske reprezentacije. Svjesna, naravno, da se još mnoge, ali sitne, kockice moraju poklopiti.

“U Švedskoj je falilo, što se tiče napada, neki potez više, ali što se tiče odbrane možemo biti najzadovoljniji. Odbrana je bila na zavidnom nivou, što me posebno raduje. Vidjećemo kako ćemo odreagovati u junu, u baražu za Svjetsko prvenstvo. Ne želim da dajem neke prognoze, ali ako nastavimo da radimo kvalitetno, a na terenu iskažemo snagu kao u Švedskoj, možemo da napravimo zavidan rezultat. Samo treba da pustimo vrijeme da učini svoje. Nama preostaje samo malo da se bolje uigramo”, zaključila je Ema Ramusović.

(POBJEDA)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com