Jaćimović stradao i zbog grešaka u Domu - Volim Podgoricu

Jaćimović stradao i zbog grešaka u Domu

Bjelopoljac Slavko Jaćimović kazao je da je njegov stric Vučko Vučo Jaćimović  stradao  zbog mnogih promašaja u Domu starih u Bijelom Polju, od tuđe ruke i na svirep način.

On je to rekao juče u bjelopoljskom Višem sudu, u nastavku suđenja Nikšićaninu Veselinu Bakoču (42) , koji odgovara zbog smrti gluvonijemog, sedamdesetpetogodišnjaka sa kojim je samo par dana dijelio sobu.

Jaćimović je pretučen 16. jula, a preminuo je 20 dana kasnije u bjelopoljskoj Bolnici, gdje je prebačen nakon liječenja u Kliničkom centru.

Bakoč je psihički bolesnik.

Slavko Jaćimović zatražio je od suda da njemu i njegovim rođacima dozvole da u daljem postpupku budu u svojstvu oštećenih, tražeći odlaganje dok se upoznaju sa predmetom.

On je istakao da su vrata Tužilaštva za njih bila zatvorena i da su time dodatno povrijeđeni.

“Šokirani smo bili što ne možemo da se upoznamo ni sa jednim detaljem, dokumentom, zapisnikom o obdukciji, niti bilo kojim drugim dokumentom u postupku izviđaja i istrage. Duboko smo povrijeđeni smrću našeg Vučka o kojem smo svi brinuli. Obraćali smo se svim institucijama u Crnoj Gori ali bez uspjeha”, kazao je Jaćimović.

Sudija Šefkija Đešević odobrio je zahtev rođaka i suđenje odložio za 30. decembar.

Tada je planirano da mišljenje o stanju uračunljivosti izloži predstavnik komisije vještaka iz Psihijatrijske bolnice u Kotoru dr Željko Golubović.

Prema optužnici, Bakoč je 16. jula u Domu za stare više puta udario Jaćimovića po glavi i tijelu protivpožarnim aparatom, nakon čega je obavijestio policiju.

On je na prethodnom suđenju priznao djelo i kazao da je to učinio jer je Jaćimović bio neuredan u toaletu.

“Kriv sam. Priznajem da sam izvršio ovo krivično djelo i iskreno mi je žao, ali ta odluka je došla iznenada. Kajem se zbog svega. Da je neko od zaposlenih u tom trenutku porazgovarao sa mnom, možda ovo ne bih ni uradio”, kazao je Bakoč tada.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com