PODGORICA: Camaj krijumčario ljude, Đukić, Bošković i Pejović oslobođeni - Volim Podgoricu

PODGORICA: Camaj krijumčario ljude, Đukić, Bošković i Pejović oslobođeni

Nino Camaj  osuđen je juče na godinu i dva mjeseca zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i krijumčarenja stranih državljana.

Optuženi Ivan Đukić, Draško Bošković i Dragiša Pejović oslobođeni su optužbi za to krivično djelo, u podgoričkom Višem sudu.

Prvostepenu presudu izreklo je vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragoje Jović.

„Na osnovu rezultata izvedenih dokaza i mjerama tajnog nadzora – snimljenih telefonskih razgovora okrivljenih, nesumnjivo je utvrđeno da je  Camaj  bio pripadnik kriminalne organizacije koju je osnovao Dražen Đokić. Dokazana je i njegova uloga koja se ogledala u preuzimanju stranih državljana u blizini graničnog prelaza Božaj i dalji prevoz”, naveo je sudija.

Jović je kazao da je tokom suđenja dokazano da je  Camaj  dovodio u vezu strane državljane sa Đokićem radi njihovog krijumčarenja u Srbiju.

Rekao je da sud nije sa izvjesnošću utvrdio da su Đukić, Bošković i Pejović postali pripadnici kriminalne organizacije, odnosno da su prevozili strane državljane od graničnog prelaza Božaj do Podgorice.

Apelacioni sud potvrdio je presudu Draženu P. Đokiću, koji je osuđen na tri i po godine zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije, krijumčarenja ljudi i nedozvoljenog prelaska državne granice.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com