USVOJEN FINANSIJSKI PLAN GO GLUBOVCI: 10.000 za Dane krapa, a za POLJOPRIVREDU 7.000 eura - Volim Podgoricu

USVOJEN FINANSIJSKI PLAN GO GLUBOVCI: 10.000 za Dane krapa, a za POLJOPRIVREDU 7.000 eura

Gla­so­vi­ma od­bor­ni­ka DPS-a ju­če je usvo­jen fi­nan­sij­ski plan Grad­ske op­šti­ne Go­lu­bov­ci za sle­de­ću go­di­nu ko­ji iz­no­si 2.797.000, od če­ga je za ope­ra­tiv­ne iz­dat­ke 705.000, a za ka­pi­tal­ne 2.008.000 eura. Pro­tiv je bio Slav­ko Vuk­če­vić, od­bor­nik SNP-a, dok od­bor­ni­ka De­mo­krat­skog fron­ta ni­je bi­lo ko­ji, ka­ko su re­kli, zbog ne­le­gi­tim­no­sti boj­ko­tu­ju sjed­ni­cu par­la­men­ta. Vuk­če­vić je uka­zao na to da se ka­pi­tal­ni pro­jek­ti sa­mo pre­pi­su­ju iz fi­nan­sij­skog pla­na u plan i tra­žio od pred­sjed­ni­ka GO Go­lu­bov­ci Du­ša­na Ra­do­nji­ća da se po­tru­di da no­vac ko­ji se ne po­tro­ši osta­ne kod njih.

danikrapa
– Sa­mo pre­pi­su­je­te ka­pi­tal­ne pro­jek­te ko­je ni­je­ste re­a­li­zo­va­li. To su je put Go­lu­bov­ci- Ma­ta­gu­ži, sta­za oko ško­le u Bi­je­lom Po­lju. Tre­ba ostva­ri­vat­ti ope­ra­tiv­ni bu­džet ko­li­ko i ka­pi­tal­ni. Ko­li­ko gra­đa­ni­ma to­li­ko i za­po­sle­ni­ma. Tre­ba da ka­že­mo gra­đa­ni­ma da sa fi­nan­sij­skim pla­nom mo­že­mo da funk­ci­o­ni­še­mo kao sa­mo­stal­ni. Kad je vo­do­vod u pi­ta­nju za­ko­pa­va­mo sto­ti­ne hi­lja­da eura, a ne­ma­mo svi vo­du. Sva­ke go­di­ne opre­dje­lju­je­mo sred­stva za re­kon­sturk­ci­ju sa­o­bra­ćaj­ni­ca, ali ni­jed­ne go­di­ne ne ka­že­te šta je sve pla­ni­ra­no – re­kao je Vuk­če­vić.
On sma­tra da je mno­go da­va­ti 10.000 eura za ma­ni­fe­sta­ci­ju Da­ni kra­pa, a za po­ljo­pri­vre­du 7.000 eura. Vuk­če­vić sma­tra da je ne­pri­hva­tlji­va i stav­ka za go­ri­vo 8.000 eura.
-Ima 250 rad­nih da­na i jed­no ma­lo­li­tra­žno vo­zi­lo sva­ki dan bi tre­ba­lo da pre­đe 150 ki­lo­me­ta­ra dnev­no da bi to po­tro­ši­li – is­ti­če Vuk­če­vić.
Šef klu­ba od­bor­ni­ka DPS-a Pre­drag An­đu­šić is­ta­kao je da ga ra­du­ju opre­di­je­lje­nih dva mi­li­o­na eura za ka­pi­tal­ne pro­jek­te, ali da že­li ko­nač­no da poč­nu da se tro­še pa­re za iz­grad­nju pu­ta Go­lu­bov­ci-Ma­ta­gu­ži.

Places-Golubovci-2
-Imam že­lju da se u što ve­ćem pro­cen­tu re­a­li­zu­je fi­nan­sij­ski plan. Znam za sve ba­ri­je­re za put Govlu­bov­ci-Ma­ta­gu­ži, ali tre­ba da da­mo ma­lo vi­še na­po­ra da dva mi­li­o­na eura utro­ši­mo – ka­že An­đu­šić.
Pred­sjed­nik GO Go­lu­bov­ci Du­šan Ra­do­njić is­ta­ko je da se na­vr­ši­lo de­set go­di­ne od osni­va­nja lo­kal­ne upra­ve u Ze­ti i da će taj jubi­lej pro­sla­vi­ti 8. fe­bru­a­ra ka­da sla­ve Dan GO.

zeljeznicka-stanica-zeta
-Fi­nan­sij­ski plan usva­ja­mo da bi funk­ci­o­ni­sa­li do ko­nač­ne tran­sfor­ma­ci­je GO u op­šti­nu u okvi­ru Glav­nog gra­da. To što smo po­no­vo sta­vi­li put Go­lu­bov­ci- Ma­ta­gu­ži to je upor­nost ko­ju po­ka­zu­je­mo kroz pla­ni­ra­nje. Već tri go­di­ne ima­mo iza­bra­nog iz­vo­đa­ča, sred­stva za spo­ro­ve pr­ve fa­ze. Ono što ni­je­smo u mo­guć­no­sti u pot­pu­no­sti da ura­di­mo je rje­ša­va­nje imo­vin­skih od­no­sa. To ni­je na­ša nad­le­žnost. Raz­go­va­rao sam sa svim lju­di­ma sa te tra­se. Mo­že to i br­že, i mo­ra, ali te­ško mo­že­mo sa lo­kal­nog ni­voa da pro­pi­še­mo uslo­ve ra­da dr­žav­nom or­ga­nu. Oni ima­ju svo­je pri­o­ri­te­te ko­ji se ne po­kla­pa­ju sa na­šim – re­kao je Ra­do­njić.
Kao i mno­go pu­ta do sa­da ka­da se po­mi­nje iz­grad­nja ovog pu­ta Ra­do­njić je kri­vi­cu sva­lio na dr­žav­ne or­ga­ne.
-Ima­li smo za­stoj u pret­hod­nom u pri­o­du zbog dr­žav­nih ko­mi­si­ja. Bi­li smo za­to­če­ni­ci čud­ne si­tu­a­ci­je vla­sti i na­ši pro­jek­ti su bi­li blo­kri­ra­ni sa na­mje­rom – is­ta­kao je Ra­do­njić.

Dušan Radonjić Foto Dan
Dušan Radonjić Foto Dan

On je is­ta­kao da su za po­tre­be lo­vač­kog dru­štva da­li obje­kat u Be­ri­slav­ci­ma, te da či­ne ve­li­ke na­po­re da se za­vr­ši i sta­za oko ško­le u Bi­je­lom Po­lju, jer su pro­šlu go­di­nu ci­je­lu po­tro­ši­li na ten­der­sku do­ku­men­ta­ci­ju.
– Ne mo­že­mo re­zer­vi­sa­ti sred­stva za ka­pi­tal­ni bu­džet jer smo ve­za­ni za bu­džet gra­da. Ka­da go­vo­ri­mo o iz­grad­nji vo­do­vo­da kroz Ze­tu sa­gla­sni smo da ima­mo do­dat­nih tro­ško­va zbog pre­ko­pa.To smo re­kli Vo­do­vo­du i vo­lio bih da do to­ga vi­še ne do­la­zi. Lo­kal­ne sa­o­bra­ćaj­ni­ce su u lo­šem sta­nju, a ne­ke su traj­no ošte­će­ne i mo­ra­mo iza­ći u su­sret gra­đa­ni­ma zbog to­ga to­li­ko pla­ni­ra­mo sred­sta­va za in­fra­struk­tu­ru – is­ti­če Ra­do­njić.

(Dan/A.D.)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com