PODGORICA: 17 medalja za “Akademac” - Volim Podgoricu

PODGORICA: 17 medalja za “Akademac”

U 2016.godini su takmičari/ke tekvondo kluba “Akademac” učestvovali na 6 turnira u obe discipline, i ukupno osvojili 17 medalja.  Klub se od samog svog osnivanja (2009) takmiči u obe sportske discipline sportskoj borbi (kyorugi) i izvođenju formi (poomsae),pa je tako bilo i u 2016.
Displaying polaganje za ucenicke pojaseve dec2016 2.jpg

Od 2016.godine Klub u svojim redovima ima i 3 reprezentativca/ke u kadetskoj kategoriji u obe sportske discipline taekwondo-a, sportskoj borbi (kyorugi) i izvođenju formi (poomsae). Naši reprezentativci su svoj prvi nastup za Crnu Goru imali na 18. Balkanskom Prvenstvu koje je u septembru održano u Dupnicama (Bugarska).

Dobar rad kluba prepoznat je i od TKDSCG-a tako da je naša kadetkinja i reprezentativnka Sara Arifović proglašena za najbolju kadetkinju Crne Gore u izvođenju formi u 2016.godini. Ovo priznanje je jedan dodatni podstrek Sari i klubu da nastavi sa još boljim radom u narednoj, 2017.godini.

Displaying tk akadema grupna fotografija dec2016.jpg
Na osnovu rezultata koji su ostvarili u 2016.godini, klub je izabrao i svoje najbolje takmičare/ke, a to su:
1) Jovana Laković – najbolja pionirka u sportskoj borbi (kyorugi),
2) Vasilije Mračević – najbolji pionir u sportskoj borbi (kyorugi),
3) Dino Arifović – najbolji kadet u sportskoj borbi (kyorugi),
4) Sara Arifović – najbolja kadetkinja u izvođenju formi (poomsae),
5) Ana Marija Trajčeska – najbolja seniorka u izvođenju formi (poomsae).
Displaying Sara Arifovic najbolja kadetkinja Crne Gore u izvodjenju formi u 2016.jpg
U 2016.godini klub je značajnije povećao i svoje članstvo, tako da sa sigurnošću možemo tvrditi da će takav trend biti nastavljen i u 2017.godini.
U drugoj polovini godine, Klub je, kao jedini u Crnoj Gori, započeo i sa taekwondo školicom kreiranom po uzoru na škole sporta gdje djeca predškolskog i školskog uzrasta (4-10 godina) stiču osnove bazičnih sportskih disciplina, a zatim kao nadogradnju taekwondo-a.  Po završetku taekwondo školice, djeca se raspoređuju u već postojeće grupe u skladu sa svojim uzrastom.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com