CRNA GORA BLOKIRANA: Zastoj na putu Virpazar-Sutomore, Cetinje-Budva… - Volim Podgoricu

CRNA GORA BLOKIRANA: Zastoj na putu Virpazar-Sutomore, Cetinje-Budva…

Polarna hladnoća zahvatila je danas Crnu Goru, a snijeg je izazvao saobraćajni kolaps na većini puteva u zemlji.

Auta od Podgorice ka Cetinju su stala, prenosi CdM.

Cetinje, CdM

“500 metara od kružnog toka na Cetinju nekoliko automobila je stalo. Šlajfujemo u mjestu. Čistač je prošao. Džaba, samo nas je zatrpao! Klizim i udarila sam u bankinu. Ne mogu da obrnem auto da se vratim za Podgoricu. Svi smo se o jadu svom zabavili”, požalila se CdM-u Ana Fatić koja se zaputila ka Budvi.

Cetinje, CdM

U prekidu je i saobraćaj na magistralnom putu Virpazar- Sutomore. Razlog je taj što su se na putu zaglavili šleperi.

Iz Monteputa su CdM-u kazali da bi za pola sata saobraćaj trebalo da bude otvoren.

“Nama je rečeno da će za pola sata biti otvoren“, kazali su nam iz Monteputa.

Iz naplatnog punkta Sozine nam je rečeno da je čistač poslat na teren.

Cetinje, CdM

U Dobrilovini kod Mojkovca opet smet. Srećom, niko nije povrijeđen.

Put je neprohodan, a vozači čistača čekaju već satima.

Povodom najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika i upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju danas je u Direktoratu za vanredne situacije MUP-a održan sastanak nadležnih subjekata sistema zaštite i spašavanja.

“Apelujemo na građane da bez prijeke potrebe ne kreću na put pogotovo u noćnim satima, a ako se ipak odluče na to, savjetujemo da prethodno provjere prohodnost i stanje na putevima. Takođe, molimo građane da prate uputstva nadležnih službi i da se ponašaju u skladu sa njima”, poručuju u MUP-u.

Podsjećamo na brojeve hitnih službi i to: 112 (broj za hitne situacije Direktorata za vanredne situacije), 122 (Uprava policije), 123 (službe zaštite i spašavanja) i 124 (Zavod za hitnu medicinsku pomoć), kao i na broj 19807 Automoto saveza Crne Gore.

Najviše snijega na Žabljaku

U Crnoj Gori jutros je najviše snijega bilo na Žabljaku, gdje je u sedam časova izmjereno 35 centimetara.

U Šavniku je izmjereno 33 centimetara snijega, u Beranama i Cetinju 20, u Nikšiću i Kolašinu 19.

Visina snijega u Bijelom Polju, Andrijevici i Plavu je 18 centimetara, u Plužinama 14, a u Pljevljima 12. U Rožajama ima 11 centimetara snijega.

Žabljak
Petnjica

Cetinje: Raste visina snijega, uvedena 24-časovna dežurna linija za prijave građana

Nakon većih padavina, koje i dalje traju, sve gradske službe na Cetinju su od jutros na terenu.

S obzirom da je snijeg tokom dana nastavio da pada istim intenzitetom kao i jutros, visina pokrivača u gradu trenutno iznosi preko 30 cm.

Prijestonica Cetinje uvela je cjelodnevnu dežurnu liniju na koju svi građani mogu prijaviti potrebe za intevencijom gradskih službi, i to pozivom na broj telefona 123.

Na ruralnom području, gdje nema dometa za mobilnu telefoniju, građanima je na raspolaganju nacionalna linija 112.

Prijestonica Cetinje apeluje na građane da ne upotrijebljavaju motorna vozila u pješačkim zonama i da ne oblažu snijeg na kolovoz.

Iz Komunalne policije Prijestonice Cetinje mole građane da, u cilju prevencije mogućih oštećenja pri čišćenju snijega, uklone parkirana vozila sa raskršća i kolovoznih traka, kako bi mehanizacija neometano mogla da funkcioniše na svim gradskim ulicama.

“Mehanizacija svih gradskih službi na ulicama je prisutna u punom pogonu, a zaposleni ulažu krajnje napore kako bi intervenisali u svim djelovima grada”, poručuju u Prijestonici.

Cetinje

Mećava u zaleđu Boke i na Orjenu

Prvi veliki snijeg s vjetrom zahvatio je zaleđe Boke Kotorske. Na putnim pravcima u hercegnovskom zaleđu, od Kruševica do Vrbanja i na Ublima, u toku je čišćenje snijega, kako bi se dionice osposobile za nesmetano saobraćanje, saznaje Radio Jadran.

Situacija, za sada, nije alarmantna, ali je bilo neophodno krenuti odmah sa raščišćavanjem kako bi se prolaznicima omogućilo brže i lakše kretanje, ali i kako bi kamioni preduzeća Čistoća mogli da idu ka Dugonji i odlažu otpad.

Angažovano je nekoliko firmi, Univerzal Monte, odnosno Fortis Mont sa kojima Stambeno komunalno ima ugovore o čišćenju puteva.

Snijeg na Orjenu počeo je da pada za vikend, i do juče u 14 h bilo ga je oko 10 cm. Od sinoć pada pojačanim intenzitetom i najvjerovatnije ga ima već oko pola metra u predjelu Vratla, priča nam predsjednik PK Subra, Duško Avramović. On ujedno preporučuje svima koji imaju namjeru da putuju ka Orjenu, da ne idu bez zimske opreme i u pratnji više ljudi:

“Snijeg je intenzivnije počeo da pada sinoć između 22 i 23 h. Ovdje je bilo djelimično vedro, međutim, gore je već bilo “stislo”, što je i neki pravi početak sniježnih padavina ove zime. Koliko znam, pored puteva je već obezbijeđen pijesak da bi se mogao posipati ukoliko bude leda i poledice. Preostaje nam da vidimo kako će se situacija dalje odvijati”, poručio je kratko Avramović.

“U svim djelovima CEDIS-a obezbijeđeni su neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema a u slučaju vanrednih okolnosti pripremljen je plan za angažovane dodatnih ekipa kako bismo u najkraćem roku otklonili eventualne probleme na distributivnoj mreži”, kazali su u CGES-u.

Iz Elektroprivrede Crne Gore su obavijestili da je došlo do porasta u potrošnji električne energije prethodnih dana, zbog niskih temperatura.

“To dodatno opterećuje sistem ali je, za sada, stanje stabilno i korisnici su uredno napojeni električnom energijom. I zemlje regiona su suočene sa velikom potrošnjm pa su okolni sistemi primorani na dodatni uvoz električne energije”, ističu u CGES-u.

Ovako je na putu Cetinje-Budva

 

CT-BD ???

Gepostet von Milos Bogicevic am Donnerstag, 5. Januar 2017

U Petnjici je već vanredno stanje jer nema struje, a ni put od Stenica prema Petnjici nije očišćen, javlja Radio Petnjica.

FOTO: Radio Petnjica

Čistač je “prošao” od Berana do Trpezi, ali je prema Petnjici ostalo tridesetak santimetara snijega na asfaltu. Prema nezvaničnim informacijama, opštinski čelnici treba da angažuju privatnika kako bi osposobili ključne putne pravce.

FOTO: Radio Petnjica

Meteorolozi za danas u Crnoj Gori najavljuju pretežno oblačno vrijeme, na jugu kiša, a u sjevernim, centralnim i višim planinskim predjelima snijeg i mećava.

Tokom dana usled osjetnog pada temperature vazduha, susnježica i snijeg se očekuju i u nižim predjelima na jugu, a sniježne pahulje nošene vjetrom moguće su i na primorju.

U kasnim popodnevnim satima postepen prestanak padavina, prvo na jugu.

Vjetar tokom jutra ili prijepodneva u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni, u pojačanju, u popodnevnim satima pojačan i jak, na udare olujne, krajem dana i tokom noći ponegdje i orkanske jačine.

Najviša dnevna temperatura vazduha od -4 do 10 stepeni.

(CdM/FOTO:CdM)

EVO SAVJETA: Kako da vozite bezbjedno po snijegu!

ZBOG SNIJEGA: Otežano kroz “Sozinu”, zatvoren put prema Petrovcu

BLOKIRAN PUT VIRPAZAR – BLOKIRAN PUT VIRPAZAR – SUTOMORE

CRVENI METEO ALARM: Vjetar ORKANSKE jačine i EKSTREMNO NISKE temperature

PODGORICA: DANAS ĆE PADATI SNIJEG

40 CM SNIJEGA NA ŽABLJAKU: Skijaši na stazama

EKSTREMNO NISKE TEMPERATURE: Očekuju nas LED, SNIJEG i MEĆAVA, do 25 ISPOD NULE

1 komentar

  1. I got what you intend, regards for posting.Woh I am lucky to find this website through google. “Don't be afraid of opposition. Remember, a kite rises against not with the wind.” by Hamilton Mabie.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com