NAJAVIO NEVRIJEME: MICEV RASTJERAO GOSTE IZ KOLAŠINA - Volim Podgoricu

NAJAVIO NEVRIJEME: MICEV RASTJERAO GOSTE IZ KOLAŠINA

Bombastične najave crnogorskih meteorologa, da se sprema “katastrofa” od nevremena, unijele su paniku među goste grada na Tari koji su već u srijedu počeli napuštati grad, pišu Dnevne novine.

Vlasnici ugostiteljskih objekata ogorčeni su na ovakve najave, koje štete turizmu i kažu da je to loša reklama sa nesagledivim štetama za turizam.

Sniježne padavine i ovakvo vrijeme nijesu ništa novo za Kolašin. Mještani se prisjećaju da se po ovakvom vremenu najbolje skijalo na Bjelasici.

“Tačno je da su meteorolozi unijeli paniku među goste, kod nas se otkazuju uveliko rezervacije i gosti odlazi prije vremena. Ovo je jedna loša reklama i mi smo na gubitku, a danas je u Kolašinu jedan sasvim običan, idiličan dan”, kazao je vlasnih hotela “Čile” Ivan Bulatović.

S druge strane, vlasnik hotela “Brile” Dragomir Reljić kaže da njegovi gosti ne odlaze, ali da je zaista nevjerovatno da se takve prognoze daju u špicu zimske turističke sezone.

“Pa ovo je jedan najobičniji januarski dan. Mi smo, sjećam se, na Bjelasici po još većim padavinama i magli skijali. Nije mi jasno šta sad očekuju dva metra snijega i sunce, a januar tek počeo. Prosto nevjerovatno”, kazao je Reljić.

Sniježni pokrivač do 12h u gradu na Tari dostigao je visinu od 45cm, dok je na kolašinskom skijalištu u podnožju sniježni pokrivač takođe 45 cm, a u gornjem dijelu staze više od pola metra. Prema njihovim očekivanjima, već sjutra počeće da rade sve žičare.

Kolašinsko komunalno preduzeće više nego odlično održava gradsko jezgro i prigradska naselja. Zaliha rizle imaju dovoljno i sva mehanizacija je u funkciji. Prema planu koji su izrdili, sjutra se očekuje čišćenje i seoskih puteva. Oni su već od prethodne noći neumorno čistili snijeg, pa se može s pravom konstatovati da je grad za protekle nekolike godine, prvi put sada dobio epitet pravog turističkog centra.

Iz kolašinske Službe zaštite i spasavanja, iako nemaju ni adekvatne opreme, a ni dovoljno ljudstva, učiniće sve da zaštite građane i goste Kolašina.

Kolašinci su juče zbijali šale i na račun crnogorskog meteorologa koji, kako kažu, donosi samo loše vijesti, pa se pjevušilo “Micev tica zloslutnica”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com