Albanci planiraju otmice srpskih ambasadora? - Volim Podgoricu

Albanci planiraju otmice srpskih ambasadora?

Diplomatska predstavništva Srbije u Švajcarskoj, Turskoj, Grčkoj, Italiji, SAD i Njemačkoj moguća su meta Albanaca, saznaju “Večernje novosti”

Albanci navodno hoće da zauzmu neko od predstavništava kako bi se Srbija prinudila da odustane od zahtjeva da joj Francuzi izruče Ramuša Haradinaja.

Ovo alarmantno upozorenje u ponedjeljak je izneo prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a izvori beogradskog lista potvrđuju da su pomenuta predstavništva – najugroženija.

“Imamo bezbjednosne informacije da ovakav pakleni plan postoji u albanskoj dijaspori i u saradnji sa našim službama i operativcima država domaćina preduzeli smo sve neophodne mjere kako bismo spriječili neželjeni scenario”, rekao je Dačić za “Novosti”.

On kaže da je alarmiranje javnosti preventivna mjera, da su informacije zabrinjavajuće, ali poziva istovremeno diplomatsko osoblje da se ne širi panika.

“O ovim saznanjima obaviještene su policije i bezbjednosne službe zemalja domaćina i sva naša diplomatsko-konzularna predstavništva. Date su sve neophodne instrukcije i preduzete mjere u cilju preventivne zaštite. Sve ovo pokazuje na šta su sve albanski političari spremni, čak i na terorizam. Upozoravam sve zemlje da su odgovorne za bezbjednost naših DKP, a albanskim političarima skrećem pažnju da se ne igraju vatrom. Nećemo odustati od gonjenja Haradinaja niti bilo koga ko je počinio zločine protiv srpskog naroda”, kategoričan je Dačić.

Prema izvorima “Novosti”, procjena je da Albancima primaran “cilj” nisu srpska predstavništva u državama koje su priznale Kosovo, kako ne bi izgubili njihovu naklonost. Ali, u pomenutim državama, u kojima živi veliki broj albanskih iseljenika, mogući su ataci, ali i otmice srpskih diplomata kao i članova njihovih porodica.

Kako je potvrđeno u jednoj od ambasada koja bi mogla da bude meta već se “preduzimaju sve raspoložive mjere”. U potencijalnom žarištu je konzulat u Istanbulu, pogotovo zbog bezbjednosnog haosa koji su u taj megapolis unijeli posljednji bombaški napadi terorista Islamske države.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com