Preko Vajbera opet stižu političke poruke - Volim Podgoricu

Preko Vajbera opet stižu političke poruke

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost ponovo je dobila prigovore korisnika koji se odnose na slanje neželjenih poruka preko interneta, kazao je direktor Agencije za elektronske komunikacije, Zoran Sekulić.

” U cilju potrebe suzbijanja takve neželjene komunikacje, agencija je imala komunikaciju sa crnogorskim Telekomom kao internet provajderom koji nas je obavijestio da je na izvjestan način regulisao to pitanje. Međutim ovoga puta iz Telekoma upućuju korisnike da spriječe sami dobijanje takvih neželjenih poruka”, kazao je Sekulić, piše portal Analitika.

On je naveo da i pored saradnje sa crnogorskim Telekomom, Agencija se u primjeni odredbe koja reguliše to pitanje i koja zabranjuje slanje ovakvih marketinških poruka obratila Vajberu.

”Vajber koji kreira ovakve aplikacije nas je obavijestio da želi apsolutnu saradnju sa nama i da će nastojati da slanje ovakvih poruka u potpunosti spriječi. Međutim i pored toga poruke ovakvom sadržaja i dalje idu, te ćemo uložiti sve napore da spriječimo slanje istih”, dodao je Sekulić.

Kako je dalje dodao, i u novim primjedbama građana poruke su marketinškog karaktera koje imaju određenu političku konotaciju.

”Radi se o porukama marketinškog karaktera koje imaju određenu političku konotaciju i koje u zavisnosti od toga gdje slijede lokalni izbori na izvjestan način dovode u pitanje kredibilitet pojedinih političkih subjekata. Crnogorski Telekom nažalost nema mogućnost da ima selektivan pristup prema pojedinim sadržinama onoga što je usluga interneta. Međutim obraćanjem Agencije Vajberu koji kreira ovakve aplikacije izdejstvovaćemo da toga u budućnosti više ne bude”.

(Analitika)

1 komentar

  1. Spot on with this write-up, I really think this site wants a great deal more consideration. I’ll likely to end up again to read a great deal more, thanks for that info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com