Markoviću nezakonit otkaz, vraća se u EKIP - Volim Podgoricu

Markoviću nezakonit otkaz, vraća se u EKIP

Otpušteni službenik Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) Mladen Marković biće vraćen na posao, jer mu je otkaz dat nezakonito u novembru 2014. godine.

Tako je Viši sud potvrdio presudu sudije podgoričkog Osnovnog suda Sima Rašovića, koji je posljednjom presudom usvojio Markovićev tužbeni zahtjev.

EKIP treba i da isplati Markoviću nešto malo manje od 6.500 eura za izgubljene zarade od 27. novembra 2014. do 2. 4. 2015.

Marković je tužio EKIP, tvrdeći da je nezakonito dobio otkaz. Govorio je da nije neopravdano izostajao sa posla, već da je odsustvovao zbog odazivanja na poziv državnog organa i smrtnog slučaja u porodici…

I u obrazloženju presude konstatovano je da je Marković cijelo vrijeme išao u Agenciju na posao, ali da je ranije odlazio kako bi se odazvao na poziv državnog organa.

To je, prema mišljenju Višeg suda, opravdano i u skladu sa zakonom.

Odlazeći direktor Agencije Zoran Sekulić dao je otkaz Markoviću, jer su u toj instituciji smatrali da je zloupotrijebio bolovanje i neopravdano izostajao s posla.

Tada je rečeno da Marković traži da u Agenciji prima punu platu i ne dolazi na posao, dok ujedno radi kao stečajni upravnik u “Pobjedi”.

Bivši sudija podgoričkog Osnovnog suda, a sada sudija Višeg suda Aleksandar Stojanović ranije je odlučio da Markovića neće vraćati na posao u EKIP-u, navodeći da je otkaz dat u skladu sa zakonom.

On je obrazložio da je dokazano da Marković nije mogao da odsustvuje sa posla u Agenciji, a da istovremeno i svakodnevno obavlja posao stečajnog upravnika “Pobjede”.

Viši sud je ukinuo takvu odluku i tražio ponovno suđenje.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com