ULAZNICE UVELIKO U PRODAJI: Sea dance festivala možda neće biti - Volim Podgoricu

ULAZNICE UVELIKO U PRODAJI: Sea dance festivala možda neće biti

Opština Budva insistira na redifinisanju ugovora oko održavanja ljetnjeg muzičkog festival Sea dance, jer lokalne vlasti više nijesu voljne  da godišnje izdvajaju 400.000 eura u te svrhe.

Predstvanici EXIT-a koji  festival od 2014. organizuju u zaleđu plaže Jaz prekjuče su se sastali sa gradonačelnikom Budve Draganom Krapovićem i pred njim ponovili da se manifestacija organizuje na obostranu korist, odnosno da je Budva dobro zaradila ali i da je jako promovisana zahvaljujući svjetskim  muzičkim zvijezdama koje su nastupale na Jazu.

Krajnji rok da se zaključi aneks ugovora za ovu godinu je 31. januar i do tada će dvije strane morati da se dogovore o novim uslovima djelovanja ukoliko misle da nastave saradnju.

“Vijestima” je saopšteno da su predstavnici Opštine na sastanku saopštili i da mi tajming održavanja festivala ne odgovara, jer istovremeno – sredinom jula, počinje i glavna turistička sezona.

Konstatovali su da bi idealno bilo da se festival održava ili prije ili u postsezoni.

Uprkos svemu, ovogodišnji festival se uveliko reklamira i počela je prodaja ulaznica.

Festival se na Jazu održava od 2014. ali je dugogodišnja saradnja zvanično zaključena sredinom decembra  2015. godine.

Tada su potpis na desetogodišnji ugovor za  održavanje Sea Dancea stavili tadašnji gradonačelnik Budve Srđa Popović i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Ugovorom je predviđeno da se do 2026. festival  održava na Jazu.

Ipak, tada je određeno da će se svake svake godine iznova potpisivati aneksi ugovora prije održavanja festivala.

Ugovorom se Opština obavezala da iz  kase izdvaja 400.000 eura.

I Vlada učestvje u organizaciji festivala  sa 100.000 eura.

“Vijestima” je iz nove budvanske vlasti rečeno da toliki novac više ne mogu obezbjeđivati, jer im  dodatni trošak predstavlja i organizovanje lokalnih službi – od komunalaca, vatrogasaca… što sve ide na  račun Opštine.

Opština organizatorima nije platila ni za prošlu godinu, ali su najavili da će vratiti dug.

Potvrdan odgovor da bi se organizovao festival moraju dati i predstavnici nevladine organizacije Jaz – Mrčevo polje, koja okuplja vlasnike zemlje na kome se održava Sea dance.

Oni su prošlog ljeta protestovali zbog održavanja, jer ima Opština nije platila  zakup zemljišnog kompleksa od dva miliona kvadrata.

Tada je došlo i do redifinisanja ugovora, pa umjesto dotadašnjih 60.000, sada se Opština obavezala da će im uplaćivati 80.000 eura na godišnjem nivou.

Novca fali samo za opremanje Centra za djecu sa smetnjama u razvoju

Godišnja suma koju je Opština izdvajala za organizaciju Sea Dance festivala, dovoljna je  za opremanje Dnevnog centra za djecu i omladinu smetnjama u razvoju.

Nakon što je u te svrhe obezbijeđen prostor u zgradi Nivela, opštinsko rukovodstvo obećalo je  da će za opremanje izdvojiti neophodnih 400.000 eura, ali se to nije dogodilo.

Tim povodom bio je i raspisan tender, ali je poništen.

Lokalne vlasti tada su saopštile da će opremanje Dnevnog centra finansirati Ministarstvo rada i socijalnog staranja. I dalje ništa od toga.

I nova budvanska vlast opremanje centra  navodi kao jedan od prioriteta.

(Vijesti)

2 komentara

  1. Remarkably! It is as if you read my mind! A person appear to know therefore considerably relating to this, just like you authored the book inside it or something. I feel that you can do with a few images to drive the content residence a bit, on top of that, this really is great weblog. The outstanding study. I will definitely review again.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com