MUP: Direktorat za vanredne situacije za 9 dana primio 3359 poziva - Volim Podgoricu

MUP: Direktorat za vanredne situacije za 9 dana primio 3359 poziva

Direktorat za vanredne situacije je preko Operativno komunikacionog centra 112 u periodu od 04.01.2017. godine do 13.01.2017. godine primio 3359 poziva od kojih je najveći broj poziva bio informativnog karaktera, od čega je 112 poziva bilo iz nadležnosti Uprave policije i 51 poziv za Hitnu medicinsku pomoć, dok je formirano 47 slučajeva koji su u nadležnosti ovog Direktorata.

 

U proteklih 48 sati Direktorat za vanredne situacije imao je više akcija. Juče je koordinisao akcijom spašavanja u Donjim Leverima kod Pljevalja koja je trajala pet sati. U pitanju je bio transport bolesnika, jer zbog neprohodnosti puta auto Hitne medicinske pomoći nije moglo doći do kuće ugroženog.

 

Druga akcija spašavanja bila je sinoć u mjestu Studeno u Danilovgradu tokom koje su pripadnici Službe zaštite i spašavanja Danilovgrad i  Specijalne antiterorističke  jedinice  Uprave policije uspješno evakuisali dvije  osobe koje se bile zavejane  u vikendici u tom mjestu. Akcija je započeta u popodnevnim satima, a okončana je poslije ponoći.  Zbog zdravstvenog stanja jednog lica, kao i neprohodnog  puta, neophodno je bilo na lice mjesta izaći motornim sankama i tako izvršiti evakuaciju.

Podsjećamo na brojeve hitnih službi u slučaju da građanima zatreba pomoć, i to: 112 (broj za hitne situacije Direktorata za vanredne situacije), 122 (Uprava policije), 123 (službe zaštite i spašavanja) i 124 (Zavod za hitnu medicinsku pomoć).

Ovim putem molimo građane da ne zloupotrebljavaju broj 112 za lične i nerealne zahtjeve, jer time onemogućavaju pravovremenu reakciju kada je to zaista potrebno.

2 komentara

  1. Hi, extremely interesting article. My sister and I have been recently looking to find comprehensive info on this subject kind of stuff for a short time, but we didn’t until now. Do you think you can also make some youtube videos about this, I believe your website will be far more detailed in case you did. In any other case, oh well. I will be checking out on this website in the forseeable future. Email me to keep me up to date. granite countertops cleveland

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com