ISPOVIJEST JASMINE U. “Muž me tukao letvom, lopatom, motikom, davio me dok sam bila trudna” - Volim Podgoricu

ISPOVIJEST JASMINE U. “Muž me tukao letvom, lopatom, motikom, davio me dok sam bila trudna”

Muž me je tukao letvom, lopatom, motikom, davio me je i kada sam bila trudna, više puta sam imala ozbiljne povrede, priča Jasmina U.

Suprug je alkoholičar, svaki put kad bi se napio, davio me je i maltretirao psihički i fizički. Batine koje sam dobila od njega bile su i više nego brutalne. Šutirao me je i udarao po licu.

Ovim riječima za Kurir počinje svoju ispovijest Jasmina U., višegodišnja žrtva porodičnog nasilja, koja je utočište pronašla u sigurnoj kući.
– Muž i ja smo se poznavali samo četiri mjeseca, zaljubili smo se i ubrzo vjenčali. U početku je sve bilo sjajno dok nisam ostala trudna. Prve batine od njega dobila sam dok sam naše dijete nosila u stomaku. Tada me je i davio. Umalo me nije ubio – prisjeća se drhtavim glasom Jasmina.

Naša sagovornica svakodnevno je prolazila kroz torture koje joj je priređivao suprug. Ona navodi da je često bio pijan i da je u alkoholisanom stanju radio strašne stvari.
– Znao je da me psihički i fizički maltretira po cijelu noć. Vukao me je i čupao za kosu, vrijeđao, ubjeđivao da sam niko i ništa. Budio je pijan i djecu tokom noći i njih maltretirao. Izbacivao je mene i moje stvari iz kuće, bio je užasan. Ni sama ne znam zašto ga ranije nisam ostavila – priča kroz suze sagovornica Kurira.

Ona navodi da ju je u jednom od poslednjih napada suprug tukao drvenom letvom.
– Više puta sam bila ozbiljno pretučena, kod ljekara nisam smjela da idem iz straha. Stavljao mi je nož pod grlo i prijetio da će me zaklati. Udarao me je motikom, lopatom… Ma, tukao me je bilo čim što mu se u tom momentu našlo pri ruci – uznemireno svjedoči Jasmina.

Pronašla mir
SPAS U SIGURNOJ KUĆI

Jasmini je žao što se nije ranije suprotstavila nasilniku:
– Jednom prilikom mi je slomio nos dok me je udarao po licu. Imam krvav podliv zbog toga. Žao mi je što ranije nisam smogla snage da ostavim nasilnika. Zbog dugogodišnjeg nasilja i konstantnih batina definitivno sam riješila da ga napustim. Otišla sam s djecom u sigurnu kuću i tu smo konačno pronašli mir.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com