PODGORICA: “Urnebesna tragedija” na Velikoj sceni, “Denzen” na sceni Studio - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Urnebesna tragedija” na Velikoj sceni, “Denzen” na sceni Studio

U četvrtak 19. januara, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, biće izvedena predstava “Urnebesna tragedija”, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića.
Dramaturg je Slobodan Obradović, scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, izbor muzike potpisuje Veljko Mićunović, asistentkinja kostimografa je Lina Leković, izvršna producentkinja Nela Otašević.
U predstavi igraju: Ana Vujošević, Mladen Nelević, Vule Marković, Nada Vukčević, Branimir Popović, Branka Stanić, Meto Jovanovski, Mišo Obradović i Momo Pićurić.

Iste večeri na Sceni Studio u 20 i 30, će biti izvedena predstava „Danzen“ Bertolta Brehta, u režiji i adaptaciji Damjana Pejanovića.
Scenograf predstave je Aleksandar Vukotić, kostimografkinja Lina Leković, kompozitorka Vjera Nikolić, za video je zadužen Gojko Berkuljan a dizajn svjetla je uradio Damjan Pejanović. U predstavi igraju: Dejan Ivanić i Marko Todorović.
Predstava “Danzen” nastala je u koprodukciji Crnogorskog narodnog pozorišta i Festivala internacionalnog alternativnog teatra – FIAT 2016.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com