Ovo su 3 NAJVAŽNIJE OSOBE koje morate pronaći u životu - Volim Podgoricu

Ovo su 3 NAJVAŽNIJE OSOBE koje morate pronaći u životu

Suština života leži u povezanosti s ljudima zbog kojih učimo nove stvari i rastemo. Iako svako tko se pojavi u našem životu sa sobom nosi i lekciju koju moramo naučiti, neki odnosi su jednostavno mnogo posebniji od drugih.

Ovo su tri tipa veza koje će neizmjerno obogatiti svačiji život:

1) Srodna duša

Srodna duša je neko ko se u vašu dušu uklapa kao djelić slagalice. Kraj njih vam nikada nije neugodno i nelagodno, niti ikada imate potrebu da se od njih odmorite. To ne znači da u tom odnosu nema razmirica i rasprava, ali te rasprave vode samo jačanju odnosa.

Srodna duša nije nužno partner, iako ljudi često prvo na to pomisle kada čuju ovaj termin. Srodna duša može biti i majka, sestra, najbolji prijatelj ili susjed.

2) Vaše ogledalo

Ogledalo je osoba koja vam o stvarima govori točno onako kakve one jesu, bez uljepšavanja. One će vam tresnuti istinu u lice, čak i kad znaju da će vas to boljeti.

Upravo zato što ih nije briga za vaše osjećaje, govore stvari koje na vas ostavljaju snažan utisak i suštinski vas mijenjaju.

Ovdje se ne radi o podmuklim osobama kojima je cilj da vas povrijede, već o suštinski iskrenim osobama koje ne mare ni za kakve norme već će vam bez ustezanja skrenuti pažnju kad počnete brljati, kada se ponašate nedolično i kada se krećete u pogrešnom smjeru.

Često se događa da ćete i vi takvim osobama biti ogledalo, i pomagati im na sličan način.

S njima ćete se često svađati i raspravljati, i premda vaš odnos može djelovati kao odnos dvije osobe koje se suštinski ne sviđaju jedna drugoj, ispod svega toga je temelj velike međusobne ljubavi.

3) Čuvar

To je vaš mentor, učitelj i vodič. Iz njih crpite inspiraciju, ohrabrenje i životne lekcije. To može biti član obitelji, trener, profesor s fakulteta, i još mnogo sličnih osoba. Za neke, to može biti čak i Gandi, Isus ili Buda.

To je netko tko vas inspirira da uvijek date sve najbolje od sebe, a što je dublja vaša veza s njim, sve manje ćete govoriti o svakodnevnim sitnicama, već će vaša pažnja biti usmjerena na velike životne istine.

„Tražim prijatelje. Što znači to pripitomiti?”

„To je nešto što se davno zaboravilo”, reče lisica. „To znači stvoriti veze…”

„Stvoriti veze?”

„Naravno”, reče lisica. „Ti si za mene samo mali dječak sličan stotinama tisuća drugih dječaka. I ti mi nisi potreban. A ni ja tebi nisam potrebna. Ja sam za tebe samo lisica slična stotinama tisuća lisica. Ali, ako me pripitomiš, bit ćemo potrebni jedno drugom. Ti ćeš za mene biti jedini na svijetu. Ja ću za tebe biti jedina na svijetu…” – savršeno je objašnjeno u „Malom princu“  značenje međuljudskih odnosa.

dobrarec.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com