ŽIVI KAO BESKUĆNIK: Bivšeg srpskog ministra ljekari pronašli gladnog i promrzlog - Volim Podgoricu

ŽIVI KAO BESKUĆNIK: Bivšeg srpskog ministra ljekari pronašli gladnog i promrzlog

Slobodana Vuksanovića, nekadašnjeg ministra prosvjete u vladi Vojislava Koštunice, ljekari su pronašli gladnog i promrzlog na klupi, piše list “Kurir.”

Ovaj nekada visokopozicioni političar i doktor nauka, kako saznaje “Kurir”, našao se na ulici poslije razvoda i gubitka profesorskog posla.

Njega su promrzlog i gladnog nedavno u parku na klupi, po prijavi građana, pronašli ljekari iz najbližeg doma zdravlja.

“Čovjek je bio u jednom beogradskom parku na velikom minusu usred noći. Bio je sav iznemogao, tresao se od hladnoće, na sebi je imao samo tanku jaknu, a pored njega je bio ranac. Jedan od prolaznika je primjetio čovjeka kako satima sjedi na klupi i riješio je da to prijavi dežurnoj službi najbližeg doma zdravlja”, ispričao je izvor “Kurira.”

“Ekipa je ubrzo stigla, uvjerila se da nije pijan, već vrlo slab i iznuren. Nije uopšte ni krio da je već registrovan kao beskućnik, ali mu je bio veoma neprijatno. Kod sebe nije imao dokumenta, ali je rekao i kako se zove i da je bio ministar i univerzitetski profesor. Ispričao je da je skoro izgubio posao, da se u međuvremenu razveo i da se iselio iz zajedničkog stana.”

Prema navodima sagovornika, lekari koji su pokušali da mu pomognu u parku su ga tek tada prepoznali.

“Nije ličio na sebe. Bio je vrlo zapušten. Molio je da ga ne vode u prihvatilište za beskućnike u Kumodraškoj ulici, gdje je mogao da se okupa, ugreje i jede. Odmahivao je rukom i govorio da ima prijatelja kod kojeg može da prenoći. Dao je adresu. Međutim, kad su tamo stigli, zatekli su gotovo straćaru, ali je on insistirao da ga tu ostave. Nijesu imali kud, pa su se tu i rastali”, otkrio je sagovornik Kurira.

Vuksanović bio član DS-a

Vuksanović je bio član Demokratske stranke od osnivanja i tri godine njen portparol.

Od 1992. dva puta je biran za odbornika Skupštine opštine Vračar, a pet godina bio je republički poslanik. Poslije neuspjele kandidature za predsjednika DS, februara 2000. godine, izašao je iz stranke. Narodnom pokretu Otpor pristupio juna 2000, a novembra iste godine prelazi u Pokret za demokratsku Srbiju, gdje je imenovan za potpredsjednika.

Zbog neslaganja razriješen je funkcije u partiji, te novembra 2001. osniva Narodnu demokratsku stranku.

Na lokalnim izborima u septembru 2004. kandidovao se za gradonačelnika Beograda, ali je završio na posljednjem mjestu. Njegova stranka se potom sjedinila sa DSS-om. Nasledio je Ljiljanu Čolić na mjestu ministra prosvjete i sporta u Vladi Srbije Vojislava Koštunice i tom mjestu bio je od 2004 – 2007. godine.

Demokratsku stranku Srbije napustio je u aprilu 2013. godine.

1 komentar

  1. OVO JE DOKAZ KOLIKO SE SRBIJA NASLA NA DNU NE STO JE BIO MINISTAR NEGO STA ZNACI OSTATI BEZ POSLA I OSNOVNIH USLOVA ZA ZIVOT SRAMOTNO JE . VUKSANOVICU GDE TI JE BILA PAMET SVI SU IZ DS IZASLI PUNI KAO BRODOVI NE TREBA KRASTI ALI STE SVI VI MORALNO PORAZILI GLASACE DS I MI SADA ZIVIMO TVOJU SUDBINU DA STE BILI JEDINSTVENI NE BI FASISTA NASAO TEBE NA KLUPI A JA BI VALJDA RADIO NEKI POSAO NISAM SLEPAC . MATER VAM VASU IZDAJNICKU LOPOVSKU SVIMA

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com