Home / NOVOSTI / Društvo / CRNA GORO, NEMA STAJANJA! Sakupili smo novac za Selenu, POMOZIMO i Srđanu!

CRNA GORO, NEMA STAJANJA! Sakupili smo novac za Selenu, POMOZIMO i Srđanu!

Nakon što je uspješno okončana akcija prikupljanja novca za malu Selenu Mandić i za manje od 48 sati prikupljeno 200.0000 eura neophodnih za liječenje djevojčice kojoj je dijagnostifikovan neuroblastom, na društvenim mrežama građani apeluju da se ne zaustavljamo i da izvršimo pritisak da se otvore donatorske linije i za pomoć našem sugrađaninu Srđanu Roćenoviću.

Naime, Podgoričaninu Srđanu Roćenoviću potrebna je pomoć kako bi sakupio novac za operaciju u Beogradu koja mu je već duže vrijeme van finansijskog domašaja. Njegova majka obratila se medijima sa molbom da prenesu apel za pomoć.

Tridesetogodišnji Roćenović je, kako kaže njegova majka Mira, već imao niz operacija a njemu su 18. februara 2015. godine u Kliničkom centru Crne Gore ustanovili fisuru analnog dijela debelog crijeva, a zatim tokom operacije prekinuli sfinkter. Kako njegova majka, Mira Ćirković kaže, od tada je vezan za postelju i  trpi jake bolove koji su se posljednjih mjeseci proširili a njegovo stanje se iz dana u dan pogoršava.

“Nakon toliko šetanja od nemila do nedraga i nerazumijevanja dovedena sam na prosjački štap. Samohrana sam majka, otac koji je imućan ne pita za svoje rođeno dijete godinama, a posebno ne u ovako teškom stanju. Živimo kao podstanari na Starom aerodromu od moje invalidske penzije (291e). Svakodnevno nam je potreban novac za Srđanovu posebnu ishranu i terapiju i na to su odlazile pare koje bi nam uplatili dobri ljudi, porodica, prijatelji i Srđanove kolege sa posla. Novac za taj put, kao i operaciju, nemamo”, kazala je Ćirković.

Da bi Srđanu riješili osnovni problem zbog kojeg je na postelji od 18. 02. prošle godine moraju ići za Beograd. Zahvat se mora uraditi u privatnoj klinici jer u Crnoj Gori nije moguć. Samo to košta 700 eura, a taj zahvat omogućava pristup narednim operacijama. Takođe radi zahvata potrebno je ostati minimum 10 dana, što predstavlja dodatnu finansijsku presiju na budžet koji je itekako tanak. Ipak, Srđanova majka se nada čudu jer je stanje njenog sina iz dana u dan sve gore.

”Svakodnevno trpi jake bolove, ogluvio je na lijevo uho, a sada su mu, nakon tri operacije radili operaciju petog i šestog pršljena vratnog i ugradnju vještačkih implantata, unazad dva dana nađene su promjene na šestom i sedmom prsljenu vratnom. Ne znam šta da radim ni kako da spasim muka svoje nedužno dijete”, kazala je Mira.

“Živimo kao podstanari u 26 kvadrata popločanih betonom. Majka sam, prepuštena sama sebi, i nemoguće je da od svoje invalidske penzije koja iznosi 290 eura, sa svojim teškim zdravstvenim problemima,  na koje sam pri ovoj muci i zaboravila, bez ičije pomoći nastavim dalje Srđanovo liječenje”, požalila  se Srđanova majka i zamolila za pomoć.

Oni koji su u mogućnosti da pomognu, mogu to uraditi uplaćivanjem novca na žiro račun Hipotekarne banke 520031000000130251, na ime Mira Ćirković.

 

Banka hrane je pokrenula peticiju za otvaranje SMS linije za donaciju kod sva tri mobilna operatera za Srđana Roćenovića (31).

 

Srđanova majka moli i apeluje na sve ljude dobre volje da pomognu jer njenom sinu predstoji liječenje van Crne Gore.

Za drugi vid pomoći mogu kontakrirati Miru Ćirković na tel .069899212.

Peticiju Banke hrane potpišite OVDJE.

 

loading...

5 0 komentara

  1. Zato se ne otvori donatorska linija da se pomogne ovom momku? Dosta ljudi nema novca da uplacuje na ziro-racun ali svi ce poslati poruku, apel da se otvore donatorske linije!

  2. Molim sve prijatelje da doniraju za pomoc ovom momku …Njegova majka vec mjesecima moli za pomoc , svaki euro im je bitan.

  3. Ivan Radovanovic

    Zato sto je ovo prevara cista. Ta operacija se radi i CG, i nije greska ljekara jer se prilkom operacije analne fisure u nekim slucajevima mora rezati sfinkter kako bi se prislo fisuri, i postoji post operativni oporavak koji duze traje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com