Policajac zloupotrebio službeni položaj - Volim Podgoricu

Policajac zloupotrebio službeni položaj

Uprava policija je podnijela krivičnu prijavu protiv svog službenika Ž.J. iz Podgorica, službenika Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

“Osnovano se sumnja da je Ž.J. zloupotrijebio svoja ovlašćenja čime je drugom licu – učesniku saobraćajne nezgode omogućio da pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od skoro 4.700 eura. On je kako se sumnja, 29. avgusta 2016. godine, prilikom izdavanja primjerka zapisnika učesniku ove nezgode Z.Đ. o izvršenom uviđaju saobraćajne nezgode, koja se u mjestu Dobrska župa dogodila 13. avgusta 2016. godine, izvršio izmjenu tačno unijetih podataka u elektronskoj evidenciji saobraćajnih nezgoda”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Ž.J. je, sumnja se, zapisnik izmijenio na način što je unio izmjenu u dio zapisnika koji se odnosi na alkotestiranje gdje je umjesto navoda da je Z.Đ. upućen u zdravstvenu ustanovu na analizu krvi i urina naveo da je ovo lice alkotestirano na licu mjesta što nije bila istina.

“Takođe, policijski službenik Ž.J. je, sumnja se, izvršio izmjenu zapisnika i u dijelu koji se odnosi na promile alkohola u organizmu, gdje je naveo da Z.Đ. prilikom saobraćajne nezgode nije bio u alkoholisanom stanju odnosno da je registrovano 0,00 promila alkohola što nije bilo tačno. Analizom krvi i urina u zdravstenoj ustanovi naime je nakon analiza utvrđeno je da je Z.Đ. imao 1,03 promila alkohola u organizmu prilikom saobraćajne nezgode čiji je bio jedan od učesnika”.

Sumnja se da je Ž.J. ovim radnjama omogućio Z.Đ. da u osiguravajućem društvu AD “Lovćen” nezakonito ostvari pravo na naknadu materijalne štete prouzrokovane saobraćajnom nezgodom u iznosu od 4.693 eura, čime je oštetio AD “Lovćen”.

Krivična prijava protiv Ž.J. je, shodno konsultacijama sa nadležnim tužiocem, podnijeta u redovnom postupku.

 (Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com