Ovako IZGLEDAJU vagoni na relaciji PODGORICA – Bijelo Polje - Volim Podgoricu

Ovako IZGLEDAJU vagoni na relaciji PODGORICA – Bijelo Polje

Minulog mjeseca u lokalnom željezničkom saobraćaju korišćeni su i stari vagoni, koji su, kako tvrde putnici, u takvom stanju da je rijetko ko sjedio u njima.

Presvlake na skoro svim sjedištima su iscijepane i prljave, zavjese takođe, ističu putnici.

Nekoliko putnika u lokalnom vozu, koji često putuju od Bijelog Polja i Kolašina do Podgorice, tvrde da su od osoblja u vozu čuli da su kola godinama bila na depou i da najmanje deset godina nijesu očišćena.

Pogledajte vagone na liniji BP-PG: U smradu i prašini rijetko ko sjedi
FOTO: Vijesti

“Stočni vagoni u nekim civilizovanim zemljama uslovniji su od ovoga. Kako izgledaju vagoni jedino je moguće dočarati fotografijama, riječima ne. Svakodnevno putujem ovim vozom na posao u Podgoricu i stojim u hodniku, jer je nemoguće od smrada, prašine i prljavštine koristiti i jedan kupe. Kondukteri su nam rekli da su godinama ovi vagoni bili na nekavom depou i nijesu čišćeni”, ispričala je jedna Kolašinka.

Iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) potvrdili su “Vijestima” da su bili prinuđeni da uvrste u lokalni saobraćaj kušet kola “koja su tehnički ispravna, ali komfor i udobnost u njima nijesu bili na zadovoljavajućem nivou”.

“Razlog tome jeste što su upravo kola na koja putnici imaju primjedbu, oštećena od strane putnika, pa će ista biti isključena iz saobraćaja dok ne budemo imali mogućnosti za sanaciju oštećenih sjedišta.

Napominjemo da imamo problem sa putnicima koji iz nepoznatih razloga oštete inventar u vozu, pa pored finansijiskih problema koje nam pričine, imamo i problem što takva kola često ne možemo pustiti u eksplotaciju”, kazala je portparolka ŽPCG Vesna Vučinić.

Prema njenim riječima, u nedostatku voznih sredstava, ŽPCG se uvijek opredijeli “da obezbijedi putnicima prevoz koji je prije svega bezbjedan, iako se nekad uvrste i kola čiji nivo udobnosti nije zadovoljavajući”.

Iz ŽPCG nijesu precizno odgovorili do kada će putnici biti prinuđeni da koriste ta kola.

kupe, voz
FOTO: Vijesti

(Vijesti)

1 komentar

  1. An interesting discussion will be worth comment. I believe that you need to write read more about this topic, it might certainly be a taboo subject but typically consumers are not enough to dicuss on such topics. Yet another. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com