UMALO TRAGEDIJA: Dječaci našli BOMBE u ormaru, jedan teško povrijeđen - Volim Podgoricu

UMALO TRAGEDIJA: Dječaci našli BOMBE u ormaru, jedan teško povrijeđen

Dječja igra umalo se pretvorila u tragediju kada je dvanaestogodiši Z.B. iz Bijelog Polja zadobio teže povrede prilikom eksplozije ručne bombe. Dječak je, iako teško povrijeđen, pukom srećom prošao sa povredama koje nijesu ugrozile njegov život, piše Dan.

Nezgoda se dogodila u petak u bjelopoljskom mjestu Zaton.

Dječak je tokom dana sa drugom M.B. (12) i još jednim dječakom otišao u kuću u kojoj su bili sami. Tokom igre u ormaru su pronašli tri prazna okvira od puške „kalašnjikov” kao i pet ručnih bombi. Dvanaestogodišnjak je iz radoznalosti uzeo jednu bombu, sa koje je skinuo upaljač. Maloljetnik je eksplozivnu napravu ostavio na ležaju u dnevnoj sobi. Nakon što je iz upaljača bombe izvadio osigurač pokušao je da baci eksplozivnu napravu. Međutim, bomba se aktivirala mnogo prije nego je dječak uspio da je dalje odbaci od sebe.

Nedugo nakon toga povrijeđeni dječak odveden je u bjelopoljsku Hitnu pomoć gdje mu je pružena ljekarska pomoć.

Ljekari su, kada su utvrdili da je Z.B. povrede zadobio prilikom eksplozije, obavijestili policiju.

Bjelopoljski policajci odmah su otišli u Hitnu pomoć, gdje su uzeli izjavu od dječaka u prisustvu njegovog oca. Dječak je ispričao u kojoj kući je bio i kako je došlo do povređivanja.

Policija je o ovom događaju obavijestila Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju. Po naredbi Osnovnog suda u Bijelom Polju policija je dan kasnije obavila pretres kuće u Zatonu u kojoj je dječak povrijeđen.

Kako su obaviješteni da se u kući nalazi više eksplozivnih materija, na lice mjesta izašli su pripadnici Direktorata za vanredne situacije.

U kući u kojoj je dječak spornog dana boravio pronađene su četiri ručne bombe M-52 zelene boje sa upaljačima. Takođe, pronađeno je i „tijelo bombe” M-75 crne boje, dvije kapisle, pet patrona lovačkih metaka i manja količina baruta.

Pripadnici kriminalističke policije sa lica mjesta izuzeli su aktivirani upaljač od ručne bombe sa kašikarom, tri okvira automatske puške i bajonet.

Nakon završenog uviđaja policija je o pronađenim predmetima i oružju obavijestila tužioca.

Vještačenje

Policija je izuzete bombe i municiju poslala na vještačenje u Forenzički centar kako bi se utvrdilo kome pripadaju. Kuća u kojoj su bili dječaci kada je došlo do eksplozije vlasništvo je pokojnog M.O.

Policija provjerava ko je i kada donio eksplozivne naprave u taj objekat i u koje svrhe.

1 komentar

  1. Tatu teretit za pokusaj ubistva sa umisljajem jer cim ih je stavio u ormar imao je neke nemjere…zar naruku da su mu ako zatreba

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com