Marku Jokmanoviću dvije medalje u Njujorku - Volim Podgoricu

Marku Jokmanoviću dvije medalje u Njujorku

Crnogorski borac Marko Jokmanović osvojio je zlatnu i srebrnu medalju na prestižnom takmičenju u brazilskoj džiu-džicu “Grappling Industries” u Njujorku.

Jokmanović je osvojio zlato u disciplini “NO GI”, kao i srebro u diviziji crnih pojaseva discipline “GI” u kategoriji do 70 kilograma.

Mlađi od uspješne braće Jokmanović, Marko, imao je čak 12 borbi nastupivši u obje discipline ovog sporta “GI” i “NO GI”. Veliki broj pobjeda je riješio u svoju korist polugama i gušenjima, čime je posebno skrenuo pažnju na sebe. Nakon osvojenih medalja u težinskoj kategoriji, Jokmanović se oprobao i u apsolutnoj – kategoriji bez težinskog ograničenja ali ovog puta u njoj nije uspio da dođe do medalje.

Nakon osvajanja medalja na “Toronto openu” i “Berlin openu” ovaj trofejni Podgoričanin dobio je poziv od mentora, poznatog međunarodnog trenera i takmičara Andre Tim Monteira, da učestvuje na jednomjesečnom trening kampu i priprememama u “A-Force” međunarodnoj akademiji u Njujorku, pa je produžio boravak u Americi.

,,Dao sam sve od sebe i više sam nego zadovoljan svojim nastupom. Imao sam veliki motiv da osvojim medalju na ovako jakom takmicenju u Americi, gdje se, slobodno može reći, i najveći nivo ovog sporta na svijetu. Usavršavanje kao takmičara i trenera u Njujorku mi puno znači, jer svakodnevno vježbam i razmjenjujem znanja sa odličnim trenerima i takmičarima. Pored akademije “A-Force” posjećujem i akademiju legendarnog Renca Grejsija. Imam priliku da treniram i posmatram rad na treninzima mnogih velikih stručnjaka i potrudiću se da steknem i u Crnu Goru donesem što više iskustva i znanja, kao i da učenicima našeg kluba u Podgorici prenesem najsavremenije tehnike, trendove i načine vježbanja veoma kompleksnog sporta kao što je brazilski džiu-džicu” rekao je Marko Jokmanović.

(vijesti)

2 komentara

  1. Glorious weblog! I actually love how it’s simple on my eyes in addition to the details are properly written. I am wondering how I may be notified every time a brand new post has been made. I have subscribed to your rss feed which must do the trick! Have a nice day! ????

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com