UHAPŠEN PODGORIČANIN: U automobilu "Renault Clio" prevozio drogu! - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN: U automobilu "Renault Clio" prevozio drogu!

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i Uprave carina – Carinske ispostave Ilino brdo su na Graničnom prelazu Ilino brdo, na izlazu iz Crne Gore, otkrili oko 11 kilograma skanka koji je bio sakriven u vozilu podgoričkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljalo lice iz Podgorice koje je lišeno slobode a koje je, kako se sumnja, imalo namjeru da skank prokrijumčari preko granice radi dalje prodaje.

Naime, policijski i carinski službenici su juče, 09.02.2017. godine oko 14,00 časova, obavljajući redovne granične provjere i kontrole, na izlaznoj traci na GP Ilino brdo izvršili pregled vozila marke „Renault Clio“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.U. (37) iz Podgorice.

Pregledom vozila policijski i carinski službenici otkrili su 11 pakovanja koja su bila sakrivena u unutrašnjosti vozila, u tapacirima u zadnjem dijelu vozila, a koja su sadržala materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 11 kg.

Lice, droga i vozilo predati su policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

Kriminalistička obrada koju su sproveli policijski službenici ovog Odsjeka upućuje na sumnju da je skank bio namijenjen krijumčarenju preko granice naše države radi prodaje u državama u okruženju.

Osumnjičeni M.U. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com