Sedam rekorda Sanjinih šampiona - Volim Podgoricu

Sedam rekorda Sanjinih šampiona

Mala četa, veliki rezultati. Atletski klub Sanja sa osam takmičara nastupio je na dvoranskom prvenstvu Srbije, koje se tokom protekla dva dana održalo u Beogradu, a mladi članovi barskog kluba uspjeli su da postave čak sedam novih crnogorskih rekorda. Time je još jednom potvrđeno da šampionka stvara rekordere i nove šampione.

Osnivač kluba i trenerica je Sanja Đurnić, koja je prije dvije decenije na juniorskom prvenstvu Balkana osvojila dvije zlatne (400m prepone i u štafeti 4x100m) i srebrnu medalju (100m prepone), a kao jedina Crnogorka u tadašnjoj reprezentaciji Jugoslavije smatrala se najvećim biserom sa ovih prostora. I danas vlasnica brojnih državnih rekorda svoje znanje i iskustvo prenosi na mlade atletičare, a najnovija potvrda Sanjinog vrhunskog rada stigla je na takmičenju u Beogradu.

Sa rezultatom 10,50 Ivana Milošević postavila je novi državni rekord na 60 metara prepone u konkurenciji starijih pionirki. Divna Ratković, Ana Kljajić i ženska štafeta (4x200m) oborili rekorde u konkurenciji pionirki i mlađih juniorki. Sjajna Divna Ratković, koja je bez poraza već duže vrijeme u tenisu, uspjela je da na 300 metara postavi nove rekorde za pionirke i mlađe juniorke, zahvaljujući rezultatu 47,75 sekundi, a dva rekorda postavila je i Ana Kljakić, koja je sa vremenom 2,00.88 u disciplini 600m. ,,Dupli rekord” ostvarila je i štafeta u sastavu Ivana Milošević, Anja Vlahović, Divna Ratković i Anastasija Kojić, koja je u trci 4x200m imala vrijeme 2,04.00.

Inače, Divna Ratković nastupila je i u trci na 200m za mlađe pionirke, gdje je imala vrijeme 30,61, kao i AnastasijaKojić (30,12). Anastasija Kojić u trci na 60m za mlađe pionirke imala je rezultat 8,92, a istu dionicu u konkurenciji pionirki istrčala je za 8,76 sekundi.

Na 60 metara, u konkurenciji mlađih pionirki, nastupila je i 10-godišnja Anabela Mujović 9,14, a kod pionirki u toj disciplini Anja Vlahović imala je vrijeme 9,67. Na ovom takmičenju nastupili su još mlađi pioniri Miloš Seković, u trci na 200m (31,61) i Denis Ljuši na 800m (2.37,60).

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com