PODGORICA: “Budućnost je tim na evropskom nivou” - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Budućnost je tim na evropskom nivou”

Pauza u prvenstvu, koja traje duže nego drugi dio sezone, je konačno završena. Domaći šampionat koji nagovještava novog prvaka, paklenu borbu za Evropu i opstanak nastavlja se u utorak i srijedu. Sve u svemu, pred nama je burno proljeće…

O tome smo razgovarali sa Radislavom Dragićevićem eks stručnjakom Budućnosti, Jedinstva, Iskre, nekadašnjim pomoćnim trenerom reprezentacije Crne Gore, koji je sa “plavima” osvojio Kup u sezoni 2012/13.

Prva tema su Podgoričani koji su dominirali u prvom dijelu prvenstva i stekli prednost od (ne)dostižnih 11 bodova. Da li neko može da ih ugrozi?

“Mislim da je to skoro nemoguće. Ne samo zbog prednosti, već i odrađenog prelaznog roka. Angažovali su pojačanja (Janko Simović i Darko Nikač) koja su im trebala. Realno, makar dva koplja su ispred svih ostalih”

Budućnost se digla u svakom smislu igrački, organizaciono. Za sada liče na klub koji je trebao da dominira Crnom Gorom…

“Igrački roster Budućnosti je respektabilan, sa dobrim individualicma. Imaju samopouzdanje, rade odlično, navikli su se na sistem i trenutno su na ozbiljnom odnosno evropskom nivou. Budućnost se kao klub popela za stepenicu više i nikad nije izgledala ozbiljnije” rekao je Dragićević, dodavši još hvalospjeva na plavu adresu…

“Posložene su kockice u prvom timu, to seradi i u mlađim kategorijama. Žao mi je možda samo što su ispali iz Kupa, jer mi se čini da su ove sezone bili zreli za duplu krunu”.

Praktično je nemoguće da aktuelni šampion odbrani krunu. Šta može Mladost?

“Kod njih je uvijek turbulento kad je u pitanju prelazni rok. Biće veliki znak pitanja, tako da mladom kolegi Goranu Perišiću, bez obzira što dobro poznaje ekipu, neće biti lako. Mladost ima dobar tim, ali tu ima dosta posla”.

Sutjeska i Rudar su se ozbiljno pojačali, juriće Evropu, ali i trofej Kupa (oba tima su u polufinalu uz Iskru i Grbalj)?

“To su dvije ekipe koje imaju jasan cilj. Ako izuzmemo Budućnost, najozbiljnije su se pojačali. Uložili su dosta sredstava i zahtijevaće se maksimum od stručnog štaba i igrača. Za očekivati je da budu iza ili uz Budućnost, tako da očekujem jedan furiozan start ta dva tima i njihovo dobro proljeće”.

Dečić i Petrovac su prijatna iznenađenja jeseni. Da li imaju snage da izguraju do kraja do Evrope?

“Dečić nas je godinama navikao na neobične serije. Napravili su odličan rezultat u prvom dijelu, a krenuli su neorganizovano, kasnili sa pripremema… Specifična su ekipa, ali pojačali su se dobro, imaju iskusne igrače” rekao je Dragićević, usmjerivši misli na “nebesko-plave”..

“Teško je nadoknaditi standardne igrače na kojem je bukvalno počivala čitava ekipa (otišli Aleksandar Vujačić i Blažo Rajović). To nije problem samo u Petrovcu, već i Mladosti koja je ostala bez Borisa Kopitovića i Admira Adrovića. Pitanje je da li će uspjeti da nadoknade njihov izostanak”.

Borba za ostanak će biti paklena. Nije ni Rudar siguran, a tek Zeta, Grbalj, Iskra i Bokelj. Mnogi su prežalili Jedinstvo i Lovćen…

“Jedinstvo je ušlo u nastavak prvenstva sa domaćim snagama, ali bez obzira na to ne treba ih zanemariti. Igraće na entuzijazam, boriće se za svoj grad. Zeta je nepoznanica, priključili su talentovane mlade igrače iz svog pogona. Grbalj je svima konkurentan, Iskru ne bih komentarisao, jer ne bih bio objektivan, a Lovćen je doveo mnogo igrača i vidjećemo kako će se uklopiti. Ono što je sigurno jeste da nas čeka najuzbudljivije proljeće” zaključio je Dragićević.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com