PODGORICA: Đina Malović spremna za Vardar - Volim Podgoricu

PODGORICA: Đina Malović spremna za Vardar

Đurđina Malović, ljevoruka rukometašica Budućnosti, upisala je u subotu i nedjelju (sparing mečevi sa juniorskom muškom i ženskom mladom reprezentacijom) prve minute na terenu, nakon povrede zgloba.

I osjeća se dobro. Doduše, još uvijek osjeća manje bolove u predjelu zgloba, ali se nada da će u sedmici pred duel sa Vardarom u Ligi šampiona uspjeti da konkuriše za najbolji sastav. Uželjela se utakmica, propustila je posljednja tri duela glavne faze Lige šampiona.

Kako se osjećaš?

“Odlično, jer treniram. Sve je bolje i bolje, a imala sam jaku distorziju zgloba, pa se oporavak odužio. Ali, eto, navikla sam na pauze i na povratke.”

I dalje se malo slabije opireš na oporavljenu nogu ili je to samo strah da ne obnoviš povredu?

“Malo me boli i još uvijek imam otok. Nije baš prijatno, ali se bolje osjećam. Svjesna sam da prva nedjelja rada, nakon duže pauze, nije ni mogla biti bolja.”

Hoćeš li biti spremna za Vardar?

“Ne znam, nadam se. Daću sve do sebe da sedmicu pred utakmicu budem bolja i da zaslužim mjesto.”

Kako ti je izgledala Budućnost sa tribina i na koji način si vidjela bolan poraz od FTC-a?

“Ne znam u čemu je bio problem, ustvari, i nema konkretnog problema, ali naš osjećaj definitivno nije bio dobar. Kolektivno se dobro nijesmo osjećale, što se vidjelo na terenu. FTC je bio zahtjevan protivnik, ali nije bio toliko bolji. Mislim da smo same sebe pobijedile. Smatram još da je ishod utakmice bio takav samo zbog našeg osjećaja. Zajedno smo bile u tome, kao što smo zajedno i u pobjedama. Ali, već posljednjih par treninga osjećamo se bolje. Sigurna sam da nećemo ponoviti nikad više onakvu igru. Radimo na tome da protiv Vardara u nedjelju bude bolje.”

Frustrira da ste na treninzima top, a na utakmicama slabije. Šta se dešava?

“Nijesmo se dobro osjećale. Na trenizima se to nije vidjelo, bile smo motivisane i radile kvalitetno. Nažalost, sa FTC-om je krenulo naopako od samog početa i nijesmo mogle da se izvučemo iz toga. Znam po sebi, kako je to kad se igrač na terenu loše osjeća. FTC je bio motivisan i preuzeo kontrolu nad utakmicom. Ali sigurna sam da će nam rivalstvo i takmičarski duh, koji Adžić pokušava da nametne na trenzima, više dati nego oduzeti.”

Šta nedjeljni duel sa Vardarom može da pokaže?

“Mogao bi da bude pokazatelj da li smo pravi tim i da li možemo da prebrodimo sve ovo i da pokažemo koliko smo jake.”

(Pobjeda)

1 komentar

  1. Enjoyed looking through this, very good stuff, appreciate it. “All of our dreams can come true — if we have the courage to pursue them.” by Walt Disney.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com