Podgoričanin ćutao o planiranim likvidacijama - Volim Podgoricu

Podgoričanin ćutao o planiranim likvidacijama

Pod­go­ri­ča­nin Pe­tar Pe­jo­vić (23), ko­ji je u po­ne­dje­ljak uhap­šen zbog sum­nje da je pri­pre­mao iz­vr­še­nje te­škog ubi­stva, pred is­tra­žnim or­ga­ni­ma bra­nio se ću­ta­njem. On ni­je že­lio da od­go­va­ra na pi­ta­nja, ka­ko u po­li­ci­ji, ta­ko i u tu­ži­la­štvu, o oruž­ju ko­je je na­đe­no u nje­go­vom auto­mo­bi­lu, kao ni o pla­no­vi­ma na­vod­nih li­kvi­da­ci­ja ko­je su osu­je­će­ne hap­še­njem.

To­kom ju­če­ra­šnjeg da­na na vi­še lo­ka­ci­ja u Pod­go­ri­ci iz­vr­še­ni su pre­tre­si ne­ko­li­ko obje­ka­ta u po­tra­zi za Bla­žom La­đi­ćem, ko­ji je, pre­ma sum­nja­ma po­li­ci­je, po­ma­gao Pe­jo­vi­ću. Is­tra­ži­te­lji i da­lje skla­pa­ju mo­za­ik od ko­ga je sti­gla na­red­ba za li­kvi­da­ci­ju, kao i ko je i gdje na­ba­vio pu­šku, pi­što­lje i mu­ni­ci­ju ko­ja je pro­na­đe­na kod Pe­jo­vi­ća. Po­li­ci­ja je do­šla do do­ka­za ko­ji uka­zu­ju na sum­nju da je Pod­go­ri­ča­nin tre­ba­lo da uče­stvu­je u li­kvi­da­ci­ji Pod­go­ri­ča­na S.A. i S.S., ko­ji su bli­ski ta­ko­zva­nom „ka­vač­kom kla­nu”. Na te sum­nje do­šli su sa­zna­njem da je Pe­jo­vić ka­da je pri­je dvi­je go­di­ne bio u za­tvo­ru ro­bi­jao sa pri­pad­ni­ci­ma „ška­ljar­skog kla­na”, ko­ji su ga sa­da an­ga­žo­va­li da im po­mog­ne u iz­vr­še­nju naj­te­žih dje­la.

Po­li­ci­ja još ni­je sa si­gur­no­šću utvr­di­la da li su Pe­jo­vić i La­đić tre­ba­li da po­či­ne ubi­stvo ili sa­mo da do­pre­me oruž­je. Is­tra­ži­te­lji­ma je ne­sum­nji­vo da su ima­li po­moć ozbilj­ni­jih kri­mi­na­la­ca ko­ji su sko­va­li plan li­kvi­da­ci­je i na­ba­vi­li oruž­je. Na­lo­go­dav­ca i po­ma­ga­če po­ku­ša­će da ot­kri­ju vje­šta­če­njem mo­bil­nog te­le­fo­na i ko­mu­ni­ka­ci­ja uhap­še­nog Pe­jo­vi­ća.
Pe­jo­vić je uhap­šen u po­ne­dje­ljak ve­če oko 22 sa­ta u cen­tru Pod­go­ri­ce, ka­da je po­li­ci­ja to­kom pre­tre­som nje­go­vog vo­zi­la pro­na­šla ve­ću ko­li­či­nu oruž­ja. Pre­ma sum­nja­ma po­li­ci­je, Pe­jo­vić je pre­vo­zio pi­što­lje, pu­šku i ve­ću ko­li­či­nu mu­ni­ci­je do od­re­di­šta gdje su ga če­ka­li po­ma­ga­či sa ko­ji­ma je tre­ba­lo da po­či­ni ubi­stvo.

– Slu­žbe­ni­ci Cen­tra bez­bjed­no­sti Pod­go­ri­ca spri­je­či­li su te­ško ubi­stvo. Slo­bo­de je li­še­no jed­no li­ce, dok dru­go, či­ji nam je iden­ti­tet po­znat, po­li­ci­ja po­tra­žu­je. Od­u­ze­ta su dva ko­ma­da va­tre­nog oruž­ja sa ukup­no 23 met­ka – jed­no auto­mat­sko oruž­je sa met­kom u ci­je­vi i pri­gu­ši­va­čem i je­dan pi­štolj, kao i još 22 ko­ma­da mu­ni­ci­je – sa­op­šte­no je iz Upra­ve po­li­ci­je.

Pred­u­zi­ma­ju­ći pre­ven­tiv­ne ak­tiv­no­sti na te­re­nu usmje­re­ne na pre­ven­ci­ju kri­mi­na­li­te­ta, po­li­caj­ci su na Bu­le­va­ru Iva­na Cr­no­je­vi­ća u Pod­go­ri­ci kon­tro­li­sa­li vo­zi­lo „ford fi­e­sta”, pod­go­rič­kih re­gi­star­skih ozna­ka, u ko­jem se na­la­zio Pe­jo­vić.

To­kom de­talj­nog pre­gle­da vo­zi­la, li­ca i te­re­na oko vo­zi­la, po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci su pro­na­šli i od­u­ze­li auto­mat­ski pi­štolj „škor­pi­on” sa pri­gu­ši­va­čem, ka­li­bra 7,65 mi­li­me­ta­ra, sa 16 me­ta­ka, od ko­jih je je­dan bio u ci­je­vi, i pi­štolj „CZ” ka­li­bra 7,65 mi­li­me­ta­ra sa se­dam me­ta­ka u okvi­ru.

Utvr­đe­no je da se na auto­mo­bi­lu u ko­jem je za­te­čen uhap­še­ni mla­dić na­la­ze re­gi­star­ske ozna­ke ko­je su otu­đe­ne sa dru­gog vo­zi­la.

O hap­še­nju Pe­jo­vi­ća i o oruž­ju ko­je su pro­na­đe­no u vo­zi­lu oba­vi­je­šten je dr­žav­ni tu­ži­lac u Vi­šem dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Pod­go­ri­ci. Na­kon pre­zen­to­va­nja pri­ku­plje­nih či­nje­ni­ca ko­je će se u po­stup­ku ko­ri­sti­ti kao ma­te­ri­jal­ni do­ka­zi, nad­le­žni tu­ži­lac se iz­ja­snio da se u rad­nja­ma osum­nji­če­nog sti­ču bit­ni ele­men­ti kri­vič­nog dje­la te­ško ubi­stvo u po­ku­ša­ju u sti­ca­ju sa kri­vič­nim dje­li­ma ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja i fal­si­fi­ko­va­nje is­pra­ve.

Da­nas od­lu­ka o pri­tvo­ru

Pe­jo­vić će da­nas bi­ti pri­ve­den su­di­ji za is­tra­gu Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci, ko­ji će do­ni­je­ti od­lu­ku da li će mu od­re­di­ti pri­tvor ili će ga pu­sti­ti da se bra­ni sa slo­bo­de. Tu­ži­lac mu je na­kon sa­slu­ša­nja od­re­dio za­dr­ža­va­nje do 72 sa­ta, da­ju­ći pred­log su­du da mu od­re­di pri­tvor zbog opa­sno­sti od uti­ca­ja na svje­do­ke, bu­du­ći da je La­đić u bjek­stvu, te da su ne­po­zna­ta ime­na svih li­ca umi­je­ša­nih u or­ga­ni­zo­va­nje li­kvi­da­ci­je.

 

(M.V.P./DAN)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com