VJERUJETE LI U ANĐELE? Evo kako da ih dozovete, oni uvijek dolaze - Volim Podgoricu

VJERUJETE LI U ANĐELE? Evo kako da ih dozovete, oni uvijek dolaze

Anđeli pomažu onima koji žele i traže pomoć. Na taj način poštuju slobodnu volju pojedinca.

Mit ili stvarnost, utjeha ili zabluda, djeca koja su prerano napustila ovozemaljski svijet, voljena osoba, pozitivna energija, nebeska sila… reći će ljudi kada ih upitate da opišu anđela. Ipak, većina ih ideju o anđelima dijeli s papom Ivanom Pavlom Drugim, koji je u svojoj knjizi Ustanite, hajdemo!napisao: „Gajim posebnu pobožnost prema Anđelu čuvaru. Još sam od samoga djetinjstva, vjerojatno kao i sva druga djeca, puno puta ponavljajući molio – Anđele Božji, čuvaru moj, koga mi je za čuvara dao dobri Bog, ti me danas prosvjetljuj, čuvaj, vodi i upravljaj…”

Imaju ih sve vjere

Riječ anđeo potječe od grčke riječi angelos, što znači glasnik. Ideja o duhovnim bićima koja posreduju između Boga i nebeskog kraljevstva na jednoj i zemaljskog kraljevstva na drugoj strani zajednička je mnogim vjerama, kršćanstvu i islamu, zoroastrizmu i judaizmu. Anđele nalazimo i u hinduističkoj tradiciji, japanskoj mitologiji i mnogim drugim vjerovanjima. U kršćanstvu su prisutni od samog stvaranja svijeta; sjede na ulazu u raj nebeski, pomakli su kamen s Kristova groba, naviještaju radosne i tužne događaje.

Grčki filozof Aristotel vjerovao je kako svaka zvijezda ima svojeg anđela i kako je njihov broj jednak broju zvijezda. U islamu je melek (anđeo) Gabrijel poslaniku Muhamedu otkrio Kur’an i pokazao da svaki čovjek ima dva meleka čuvara, jednog koji upravlja njegovim dobrim djelima i drugog koji upravlja njegovim nedoličnim djelima. Svetog Tomu Akvinskog nazivali su anđeoskim doktorom jer je poučavao kako svako nebesko tijelo ima svojeg anđela čuvara koji ga štiti od zastranjenja.

Pomažu onima koji traže pomoć

Anđeli pomažu onima koji žele i traže pomoć. Na taj način poštuju slobodnu volju pojedinca. Tu činjenicu možda najbolje izražava poznata rečenica: Pokucajte i otvorit će se.

Kad netko prepozna da su anđeli njegov duhovni put i utvrdi da ima dušu kojom može s njima komunicirati, spreman je na duhovnu avanturu s anđelima kao vodičima. Stupiti u kontakt s anđelom najlakše je putem molitve. Za jačanje vjere i otvaranje duhovnim svjetovima najboljom se pokazala molitva, svi njezini oblici, od uobičajenih molitvi do one spontane koja najjasnije izražava nečiju osobnost i određeni trenutak života.

– Kristina Ivčić

Sensaklub.hr

1 komentar

  1. Thanks, I've just been looking for info about this topic for a long time and yours is the greatest I've came upon so far. However, what concerning the conclusion? Are you positive concerning the supply?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com