ODLOŽENO SUĐENJE ZA PUCNJAVU U DISKOTECI „MADAM KOKO”: Škaljarci nijesu došli u sud - Volim Podgoricu

ODLOŽENO SUĐENJE ZA PUCNJAVU U DISKOTECI „MADAM KOKO”: Škaljarci nijesu došli u sud

Su­di­ja ko­tor­skog Osnov­nog su­da Mo­mir­ka Te­šić ju­če je od­lo­ži­la su­đe­nje Ko­to­ra­ni­ma Jo­va­nu Vu­ko­ti­ću, Igo­ru Vu­ko­ti­ću i Jo­va­nu Jo­va­no­vi­ću za 21. mart.
Bra­ći Vu­ko­tić, ko­je je po­li­ci­ja re­gi­stro­va­la kao vo­đe „ška­ljar­skog kla­na”, i Jo­va­no­vi­ću, ko­jeg je evi­den­ti­ra­la kao čla­na te gru­pa­ci­je, u ko­tor­skom su­du se su­di zbog in­ci­den­ta i puc­nja­ve u ti­vat­skoj dis­ko­te­ci „Ma­dam Ko­ko” 2012. go­di­ne ka­da je ra­njen Tiv­ća­nin De­jan De­ko­vić, ko­ji je u tom lo­ka­lu ra­dio na po­slo­vi­ma obez­bje­đe­nja.
U sud­ni­cu na ju­če­ra­šnje ro­či­šte ni­je pri­stu­pio ni­je­dan od tro­ji­ce okri­vlje­nih, ali ni nji­hov bra­ni­lac advo­kat Bran­ko An­đe­lić, ko­ji je svoj, ali i iz­o­sta­nak Igo­ra Vu­ko­ti­ća oprav­dao pu­tem te­le­fo­na.
Jo­va­no­vić, ko­ji je po po­tjer­ni­ci NCB In­ter­pol Pod­go­ri­ca li­šen slo­bo­de u Nje­mač­koj, na­la­zi se u eks­tra­di­ci­o­nom pri­tvo­ru i još uvi­jek ni­je iz­ru­čen Cr­noj Go­ri. On je u de­cem­bru po­bje­gao iz pro­sto­ri­ja za za­dr­ža­va­nje u Odje­lje­nju bez­bjed­no­sti (OB) Ko­tor, gdje je bio u pri­tvo­ru zbog ne­le­gal­nog dr­ža­nja oruž­ja, a uhap­šen je po­čet­kom fe­bru­a­ra u Nje­mač­koj po na­red­bi ko­tor­skog su­da, gdje mu se su­di zbog op­tu­žbi da je u spu­škom za­tvo­ru te­ško po­vri­je­dio su­gra­đa­ni­na Igo­ra Bo­žo­vi­ća (54).
Jo­van Vu­ko­tić ni­je se po­ja­vlji­vao ni na pret­hod­na ro­či­šta, a sud je pre­ko advo­ka­ta bio oba­vi­je­stio da to ne mo­že do­ći iz bez­bjed­no­snih raz­lo­ga, pa mu je su­di­ja 21.10.2016. go­di­ne od­re­dio pri­tvor i za njim je ras­pi­sa­na po­tjer­ni­ca po ko­joj on još uvi­jek ni­je li­šen slo­bo­de.
Ina­če, Vi­ši sud pret­hod­no je po­ni­štio pre­su­du ko­tor­skog su­da ko­jom su Vu­ko­ti­ći i Jo­va­no­vić oslo­bo­đe­ni kri­vič­ne od­go­vor­no­sti za puc­nja­vu u ti­vat­skoj dis­ko­te­ci.
Oni su bi­li op­tu­že­ni za po­ku­šaj ubi­stva, jer je pri­li­kom puc­nja­ve u tom lo­ka­lu ra­njen De­jan De­ko­vić. Bu­du­ći da to­kom pr­vog po­stup­ka ni­je bi­lo do­ka­za da su oni po­či­ni­li na­ve­de­no kri­vič­no dje­lo, tu­ži­lac ga je pre­kva­li­fi­ko­vao u kri­vič­no dje­lo iza­zi­va­nje op­šte opa­sno­sti i ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja.

(Dan)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com