Osnovana nova stranka u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Osnovana nova stranka u Crnoj Gori

Nova politička partija Demokratska stranka pravde osnovana je  danas u Bijelom Polju.

Za prvog predsjednika izabran je diplomirani ekonomista Svetislav Perišić,  doskorašnji predsjednik lokalnog odbora DNP-a u Bijelom Polju.

Na osnivačkom kongresu usvojen je statum, program, i izabran Glavni odbor i predsjedništvo. Prioriteti novoformirane partije su vladavina prava i pomirenje u Crnoj Gori, pa je u tom pravcu usvojena deklaracija o političkom pomirenju koja će biti ponuđena na potpisivanje svim političkim činiocima u državi.

U deklaraciji je konstatovano da u centru pažnje treba da bude običan građanin a ne neke takozvane velike teme koje nas dijele a koje vlast koristi kako bi vladala pomoću podjela.

“Zato je došlo vrijeme za promjenu vlasti i ona mora biti smijenjena mirnim putem a ne nikakvim nasilnim metodama, je ništa nije vrijedno građanskog mira u Crnoj Gori”, kazao je Perišić, dodajući da je prioritetni program partije razvoj sjevera.

On je naglasio da je se stvari povodom zapostavljanja sjevernog regiona moraju pod hitno mijenjati na bolje, prije svega kroz investicije i otvaranje novih radnih mjesta.

(Vijesti)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com