PODGORICA: Majke u četvrtak ponovo ispred Skupštine - Volim Podgoricu

PODGORICA: Majke u četvrtak ponovo ispred Skupštine

Majke troje i više djece ponovo će protestovati u četvrtak ispred Skupštine, zbog odbijanja Vlade da im vrati naknade koje su smanjene u sklopu mjera štednje.

Foto: novosti.rs

Iz Koordinacionog odbora majki saopšteno nam je da su poslali zahtjev MUP-u da im odobri okupljanje a u ponedjeljak očekuju odgovor. U međuvremenu, majke i dalje Centrima za socijalni rad podnose žalbe na rješenja o smanjenju naknada.

“Očekujem da će se usaglasiti, da će vidjeti da su pogriješili i da će nas ispoštovati”, kaže za TV VIjesti Verica Vukićević, korisnica naknade.

“Napisala sam zalbu i to je to, pa viđećemo, nijesam ništa sigurna, nego eto da se priključim svim ženama, pa ćemo vidjeti…”, kaže Saša Đurović.

“Godinu dana primamo i ništa sad… normalno da očekujem da će se vartiti na staro”, navodi Vera Peruničić.

Nakon što su im u srijedu predstavnici Vlade saopstili da naknade neće biti vraćene na prvobitne iznose, majke planiraju novi protest u četvrtak, 2. marta, u Podgorici.

Članica Koordinacionog odbora Željka Savković rekla je za TV Vijesti, u telefonkom razgovoru, da su zahtjev za protest podnijele juče i da od MUP-a, očekuju odgovor u ponedjeljak. Prema njihovom planu, protest bi trebalo da počne u podne ispred Skupštine Crne Gore.

Majke protestuju jer je Vlada, u sklopu mjera štednje, smanjila naknade sa 336 na 264 eura, i sa 192 na 144 eura.

(Vijesti)

1 komentar

  1. An fascinating discussion may be valued at comment. I do believe that you simply write read more about this topic, it might not often be a taboo subject but normally persons are too few to dicuss on such topics. To a higher. Cheers

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com