UHAPŠEN PODGORIČANIN: Utajio 165.555 eura poreza - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN: Utajio 165.555 eura poreza

Pod­go­ri­ča­nin Ivan Ra­do­njić (30), ko­ji je uhap­šen 9. fe­bru­a­ra i pu­šten istog da­na, zbog uta­je 165.555 eura, sin je Sre­te­na Ra­do­nji­ća, di­rek­to­ra Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je. On je li­šen slo­bo­de sa još osam li­ca, a svi se te­re­te da su pre­ko svo­jih pred­u­ze­ća uta­ji­li ukup­no oko mi­li­on eura. Ra­do­njić je vla­snik i osni­vač fir­me „Fresh & He­althy” d.o.o. Pod­go­ri­ca, pre­ko ko­je je, ka­ko ga sum­nji­če tu­ži­la­štvo i po­li­ci­ja, uta­jio po­rez.
Uvi­dom u Cen­tral­ni re­gi­star Pri­vred­nog su­da vi­di se da je Ra­do­njić po­me­nu­tu fir­mu re­gi­stro­vao 15. ma­ja 2015. go­di­ne, na adre­si Đo­ka Mi­ra­še­vi­ća 11 u Pod­go­ri­ci, dok je on na­sta­njen na is­toj adre­si, sa­mo na bro­ju 13. U po­me­nu­toj fir­mi Ra­do­njić je iz­vr­šni di­rek­tor i osni­vač.
– „Fresh & He­althy” d.o.o. Pod­go­ri­ca i od­go­vor­no li­ce u prav­nom li­cu Ivan Ra­do­njić sum­nji­če se da su po­či­ni­li kri­vič­no dje­lo uta­ja po­re­za i do­pri­no­sa. Ka­ko se sum­nja, u to­ku 2015. go­di­ne, Ra­do­njić i nje­go­va fir­ma su da­va­li la­žne po­dat­ke o za­ko­ni­to ste­če­nim pri­ho­di­ma, ne­pri­ja­vlju­ju­ći za­ko­ni­to ste­če­ni pri­hod i pri­kri­va­ju­ći po­dat­ke, pri če­mu su ste­kli pro­tiv­prav­nu imo­vin­sku ko­rist u iz­no­su od 165.555 eura i za isti iz­nos ošte­ti­li bu­džet Cr­ne Go­re – na­vo­di­lo se u sa­op­šte­nju Upra­ve po­li­ci­je od 9. fe­bru­a­ra ove go­di­ne.
In­for­ma­ci­ju da je Ivan Ra­do­njić sin Sre­te­na Ra­do­nji­ća ob­ja­vio je por­tal „IN4S”. Osim nje­ga, ta­da je, zbog istog dje­la, uhap­še­no još se­dam di­rek­to­ra pred­u­ze­ća iz Pod­go­ri­ce, zbog uta­je po­re­za. Oni se te­re­te da su, ka­ko tvr­de u po­li­ci­ji, uta­ji­li oko mi­li­on eura po­re­za, ali su svi pu­šte­ni na slo­bo­du.
Osim Ra­do­nji­ća, to­ga da­na uhap­še­ni su Mir­ko Vu­ka­ši­no­vić, Zlat­ko To­pa­lo­vić, Bran­ko Bo­ško­vić, Ivi­ca Vo­ji­no­vić, Dra­gan po­po­vić, Igor An­đu­šić i Ve­se­lin Vu­ja­čić.
In­te­re­sant­no je i da su svi uhap­še­ni, na­kon što su sa­slu­ša­ni u tu­ži­la­štvu, istog da­na pu­šte­ni na slo­bo­du.
Di­rek­to­ra pred­u­ze­ća „Vik­to­ri­je M” Mir­ka Vu­ka­ši­no­vi­ća tu­ži­la­štvo sum­nji­či da je od 2015. do 2016. go­di­ne uta­jio 430.603 eura. Zlat­ka To­pa­lo­vi­ća iz pod­go­rič­kog pred­u­ze­ća „Fru­it MN” sum­nji­če da je u pe­ri­o­du od 2015. do 2016. go­di­ne da­vao la­žne po­dat­ke o za­ko­ni­to ste­če­nim pri­ho­di­ma, ne­pri­ja­vlju­ju­ći za­ko­ni­to ste­če­ni pri­hod i pri­kri­va­ju­ći po­dat­ke, pri če­mu je pred­u­ze­će ste­klo pro­tiv­prav­nu imo­vin­sku ko­rist u iz­no­su od 93.990 eura. Di­rek­tor pod­go­rič­ke fir­me „Maj­lo” Bran­ko Bo­ško­vić osum­nji­čen je za uta­ju po­re­za od 123.888 eura, a fir­ma „VT grup” d.o.o. Pod­go­ri­ca i Ivi­ca Vo­ji­no­vić za uta­ju 143.851 eura. Od­go­vor­ni u pred­u­ze­ću „Ze­ta fru­it” Dra­gan Po­po­vić sum­nji­či se da je, ta­ko­đe, u to­ku 2015. uta­jio 11.762 eura, a „Ze­ta trejd” i Igor An­đu­šić su pod sum­njom da su uta­ji­li 30.621 eura. Ve­se­lin Vu­ja­čić, di­rek­tor „VD fru­it” iz Pod­go­ri­ce sum­nji­či se da je dr­ža­vu ošte­tio za 3.654 eura.
– Po na­lo­gu Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Pod­go­ri­ci slo­bo­de je li­še­no osam li­ca, zbog kri­vič­nog dje­la uta­ja po­re­za i do­pri­no­sa. Sum­nja se da su ova li­ca kao iz­vr­šni di­rek­to­ri vr­ši­li uta­ju po­re­za u pe­ri­o­du od 2014. do 2016. go­di­ne i ošte­ti­li bu­džet za uku­pan iz­nos od 902.603 eura – na­vo­di­lo se u sa­op­šte­nju Upra­ve po­li­ci­je.

(Dan)

2 komentara

  1. This internet site is often a walk-through for all of the internet you wanted about this and didn’t know who to question. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com