Bošković: Saradnja Crne Gore i Hrvatske može biti primjer ostalim zemljama regiona - Volim Podgoricu

Bošković: Saradnja Crne Gore i Hrvatske može biti primjer ostalim zemljama regiona

Ministar odbrane Predrag Bošković primio je danas u posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Veselka Grubišića.

“Bošković se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Republika Hrvatska pruža Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija i istakao da saradnja dvije zemlje i njihov prijateljski odnos mogu biti primjer ostalim zemljama regiona”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaje se da je Bošković posebno naglasio vrijednost zajedničkog učešća u misiji „Resulute Support“ u Avganistanu, ali i velikog doprinosa koji se ostvaruje kroz školovanja crnogorskih kadeta i oficira na hrvatskim vojnim akademijama, saradnje mornarica i vazduhoplovstava, kao i zajedničkog učešća u regionalnim vježbama i inicijativama.

“Ambasador Grubišić je izrazio uvjerenje da će predstojeća posjeta ministra Boškovića Hrvatskoj rezultirati novim idejama o zajedničkom djelovanju i doprinosu naših država kolektivnoj bezbjednosti. Uz otvorenost i spremnost Hrvatske za nastavak saradnje kroz prijateljski i partnerski odnos, on je iskazao zainteresovanost za realizaciju svih aktivnosti kojima dvije zemlje mogu ojačati i produbiti bilateralnu saradnju”, zaključeno je u saopštenju.

(Vijesti)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com