Zvezdan Cvetković pronađen mrtav u garaži - Volim Podgoricu

Zvezdan Cvetković pronađen mrtav u garaži

Zvezdan Cvetković (57), bivši defanzivac, direktor i trener Dinama pronađen je mrtav jutros oko 8 sati u garaži na Kostanjevcu.

Iz Policijske uprave Zagreba je sajut Index.hr potvrđeno da je u garaži na području Maksimira pronađeno beživotno tijelo.

Prema nezvaničnim informacijama, Cvetković je preminuo prirodnom smrću.

Cvetković je bio član slavne Dinamove generacije ‘82, koja je pod vodstvom Miroslava-Ćira Blaževića osvojila titulu prvaka SFRJ i donijela pehar u Zagreb nakon 24 godine. Igračku karijeru je počeo u Karlovcu, a afirmisao se u Dinamu, za koji je odigrao 222 utakmice i dao 12 golova.

U njemački Valdhof Manhajm je prešao 1987. godine, a karijeru je završio nakon utakmice sa Bajer Leverkuzenom 10. marta 1990. godine, kada je doživio frakturu lobanje.

U Srbiji je trenirao Sopot, a kratko je bio i trener banjalučkog Borca.

Zvezdan je nosio dres reprezentacije Jugoslavije i od 1982. do 1987. godine i upisao devet nastupa. U Dinamu je bio sportski direktor, a po potrebi je znao da uskoči i na klupu (2005. godine).

Borislav-Bora Cvetković, brat preminulog Zvezdana, bio je napadač Dinama i Crvene Zvezde. Prije desetak godina u Karlovcu im je ubijen otac. Zvezdanov sin Igor Cvetković je zaposlen u drugom zagrebačkom klubu, Lokomotivi.

Iz Dinama su za Index kazali da su dobili tužnu vijest o smrti svoje legende, pa će se javnosti obratiti nešto kasnije. Na službenoj veb stranici klub je objavio kratku informaciju o odlasku jednog od najboljih igrača Dinama iz kultne, šampionske generacije ‘82.

Njegov brat Bora, koji je bio poznat po razornom šutu, u izjavi za „Kurir” je rekao da je u šoku.

„Tragedija! Strašno! Čuo sam se sa Zvezdanovim sinom i on mi kaže da je bratu posljednjih dana bilo loše. Jutros je oko 7.30 sati pao ispred kuće, valjda blizu garaže i udario direktno glavom o ivičnjak. Kaže mi da je na mjestu ostao mrtav”, rekao je za „Kurir” Bora Cvetković.

Zagrebački mediji pišu da je Zvezdan na glavi imao hematome.

„Prije nekoliko dana mu se takoše slošilo, pa je pao u kući. Povrijedio je glavu. Otuda ti hematomi, kaže mi bratanac. Nije mi se žalio da je imao zdravstvenih problema. Nije imao problema sa srcem. Bratanac mi kaže da je umro od udarca glavom o ivičnjak”, rekao je Bora Cvetković.

1 komentar

  1. I’ve been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this information So i’m happy to convey that I've a very good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make certain to do not forget this web site and give it a look regularly.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com