ODBIJENA INICIJATIVA DF-A: Mesić ostaje počasni građanin Podgorice - Volim Podgoricu

ODBIJENA INICIJATIVA DF-A: Mesić ostaje počasni građanin Podgorice

Ini­ci­ja­ti­va De­mo­krat­skog fron­ta da se biv­šem hr­vat­skom pred­sjed­ni­ku Stje­pa­nu Me­si­ću odu­zme na­gra­da po­ča­snog gra­đa­ni­na Pod­go­ri­ce zbog iz­ja­va oko lo­go­ra Je­se­no­vac ni­je na­i­šla na odo­bra­va­nje pred­stav­ni­ka DPS-a, SD-a i Po­zi­tiv­ne Cr­ne Go­re ko­ji su ju­če gla­sa­li pro­tiv to­ga da se ona na­đe na dnev­nom re­du. Pred­log DF-a da se ini­ci­ja­ti­va na­đe na dnev­nom re­du sjed­ni­ce i da se o njoj ras­pra­vlja po­dr­ža­li su od­bor­ni­ci De­mo­sa, De­mo­kra­ta, SNP-a, SDP-a i Lu­ka Rak­če­vić, ne­za­vi­sni od­bor­nik.
Od­bor­nik DF-a Mi­o­drag Be­šo­vić, oci­je­nio je da je raz­log ko­ji je DPS dao za ski­da­nje ini­ci­ja­ti­ve sa dnev­nog re­da ne­u­te­me­ljen.
-Obra­zlo­že­nje DPS-a da se Me­sić ogra­dio od iz­ja­va ko­je je da­vao ni­gdje ni­je po­tvr­đe­no. Sma­tram da bi se uki­da­njem na­gra­de za po­ča­snog gra­đa­ni­na ski­nu­la hi­po­te­ka sa Glav­nog gra­da. Ni do da­nas ni­je­smo do­bi­li obra­zlo­že­nje zbog če­ga je Me­sić do­bio na­gra­du ni­ti zna­mo či­me je za­du­žio Cr­nu Go­ru i Glav­ni grad. Mi­slim da je on ne­do­sto­jan ove na­gra­de, svi smo bi­li po­ni­že­ni od­lu­kom da mu se ona i do­di­je­li. On se ni­je udo­sto­jio da do­đe u Pod­go­ri­cu i pri­mi na­gra­du. Ne mo­gu da shva­tim ni to da se Đor­đe Su­hih ni­je us­pro­ti­vio to­me da mu se do­di­je­li na­gra­da. Do­la­zi­mo u si­tu­a­ci­ju da ovom Skup­šti­nom sa­da upra­vlja biv­ši gra­do­na­čel­nik Mi­o­mir Mu­go­ša. Ko­mi­si­ja ko­ja je bi­la for­mi­ra­na da is­pi­ta nje­go­ve po­slo­ve utvr­di­la je da sve ra­dio u skla­du sa za­ko­nom, a pro­tiv nje­ga se sa­da vo­di pet sud­skih po­stu­pa­ka. Zna­či li to sa­da da, uko­li­ko on bu­de osu­đen, mo­že pre­u­ze­ti dr­ža­vljan­sto Hr­vat­ske, a od­re­ći se na­šeg – re­kao je Be­šo­vić.
Od­bor­nik SDP-a Vla­di­mir Kom­ne­nić sa­op­štio je da po­dr­ža­va da se uki­da­nje na­gra­de po­ča­snog gra­đa­ni­na Pod­go­ri­ce na­đe na dnev­nom re­du sjed­ni­ce, ali da će gla­sa­ti pro­tiv u slu­ča­ju da do­đe do iz­ja­šnja­va­nja. Go­ran Ra­do­njić, šef klu­ba od­bor­ni­ka De­mo­sa, na­veo je da Stje­pan Me­sić ni­ka­da ni­je tre­ba­lo da bu­de iza­bran za po­ča­snog gra­đa­ni­na jer je to čo­vjek ko­ji će osta­ti upam­ćen po iz­ja­vi da je za­da­tak za­vr­šen, da Ju­go­sla­vi­ja vi­še ne po­sto­ji.
-Iz cje­lo­kup­ne isto­ri­je na­šli smo da Me­sić bu­de po­ča­sni gra­đa­nin i to je sra­mo­ta za Glav­ni grad – na­veo je Ra­do­njić.
Od­bor­nik SNP-a Dra­gan Iva­no­vić po­dr­žao je ini­ci­ja­ti­vu DF-a. Dra­gu­tin Kli­ko­vac je ka­zao da ga ne bi za­ču­di­lo od vla­sti da po­dig­nu spo­me­nik Ali­ji Izet­be­go­vi­ću, Tuđ­ma­nu i da Ta­či­ja pro­gla­se za po­ča­snog gra­đa­ni­na.
Pred­sjed­nik Skup­šti­ne Glav­nog gra­da Đor­đe Su­hih sa­op­štio je da je on imao di­le­mu da li je Me­sić pra­va lič­nost da do­bi­je na­gra­du po­ča­snog gra­đa­ni­na on­da ka­da se je do­ni­je­ta.
-Skup­šti­na Glav­nog gra­da je usvo­ji­la ver­zi­ju da na­ša de­le­ga­ci­ja ode i da mu uru­či na­gra­du. Ni­je on kriv, ne­go smo mi kri­vi. Ne znam ko­li­ko je na­še pra­vo da po­ni­šta­va­mo od­lu­ku Skup­šti­ne od pri­je tri sa­zi­va – sa­op­štio je Su­hih.
Ale­kan­dar Se­ku­lić (DF) po­ru­čio je Su­hi­hu da bi tre­ba­lo da upu­ti pi­smo Vi­je­ću an­ti­fa­šti­sta Hr­vat­ske da od­bi­ju Me­si­će­vu ostav­ku na mje­stu pred­sjed­ni­ka.

(Dan)

2 komentara

  1. “If some one needs expert view about blogging and site-building then i propose him/her to pay a quick visit this website, Keep up the pleasant work.”

  2. “Good – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme. a tones way for your customer to communicate. Excellent task.”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com