PAŽIN OBAVLJA 15 FUNKCIJA - Volim Podgoricu

PAŽIN OBAVLJA 15 FUNKCIJA

Ministar pravde i potpredsjednik Vlade Zoran Pažin prijavio je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) da obavlja 15 funkcija, piše Dan.

U izvještaju o imovini i prihodima koji je podnio sredinom februara navedeno je da za tri funkcije prima ukupno 2.700 eura, a u pitanju su pozicije potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, ministra pravde i člana Sudskog savjeta.

Pažin u imovinskom kartonu precizira da mu je prošle godine plata kao ministru pravde bila 988 eura, tokom januara i februara, u martu je povećana na 1.385, a u ostalim mjesecima do decembra je bila 1.781 euro. Za 12. mjesec dobio je zaradu od 2.101 euro.

Pažin je lani kao član Sudskog savjeta imao naknadu od 580 eura, i za godinu je zaradio 6.960 eura.

Pored 15 funkcija koje obavlja, ministar pravde je povremeno i član Komisije uprave za kadrove i za rad u tom tijelu je lani primio ukupno 80 eura, odnosno po 40 u aprilu i junu.

Pažin je i član Savjeta za vladavinu prava, Savjeta za zaštitu od diskriminacije, Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta, Državnog savjeta za sprečavanje zloupotrebe droga, Savjeta za članstvo u NATO, Kolegijuma za pregovore o pristupanju EU, Nacionalne investicione komisije, Komisije za raspodjelu dijela sredstava tekuće budžetske godine, Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, Koordinacionog tima za upravljanje u vanrednim situacijama i Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Pored navedenih članstava u radnim tijelima, Pažin je i predsjednik Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i Savjeta za praćenje sprovođenja Strategije reforme pravosuđa.

Pažin je prijavio da posjeduje dva stana od 128 i 47 metara kvadratnih, kao i garažu od 19 kvadrata. Pored toga ima i 10.000 eura ušteđevine.

Njegova supruga Nataša Pažin zaposlena je u Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju gdje joj je plata 534 eura, a na njeno ime se vodi i automobil „mercedes A klase”, proizveden 2001. godine. Pažin i njegova supruga posjeduju oko 7.000 akcija u kompaniji „13. jul Plantaže”.

Ministar pravde otplaćuje dva kredita od oko 18.000 eura, za koje je ukupna mjesečna rata 80 eura. Njegova supruga ima potrošački kredit od 2.000 eura i rata joj je 89 eura.

Ministar pravde nije dao saglasnost ASK da mu provjeri bankovne račune.

Imovinu i prihode prijavio je i ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović koji obavlja sedam funkcija.

Pejović je u isto vrijeme ministar, državni sekretar za evropske integracije, glavni pregovarač sa Evropskom unijom (EU), nacionalni koordinator Crne Gore za pretpristupne fondove EU, predsjednik Komisija za evropske integracije, kao i član Savjeta za vladavinu prava i Nacionalne investicione komisije.

On je u izvještaju o imovini za 2016. prijavio da mu je plata kao glavnom pregovaraču bila 3.266 eura, dok je kao državni sekretar imao dodatnih 524. Za decembar mu je kao ministru isplaćena zarada od 1.766 eura.

Pejović je vlasnik dva stana od 96 i 25 metara kvadratnih, posjeduje vozilo „mazda MH5” i dao je ASK saglasnost da se provjere njegovi bankovni računi.

Obradili 700 izvještaja

Agenciji za sprečavanje korupcije su od 1. januara do 1. marta 2017. dostavljena 492 redovna godišnja izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera. Takođe, podneseno je 38 redovnih godišnjih izvještaja o prihodima i imovini državnih službenika koji imaju obavezu podnošenja kartona u skladu sa posebnim zakonom. Agencija podsjeća funkcionere da su, u skladu sa zakonom, dužni da redovne izvještaje o prihodima i imovini dostave do 31. marta tekuće godine za prethodnu, u ovom slučaju 2016. godinu.

Od 1. januara do 1. marta 2017. godine Agencija je primila i obradila 770 izvještaja o prihodima i imovini i objavila ih na internet stranici, što će nakon obrade biti slučaj i sa novim izvještajima koji svakodnevno pristižu.

1 komentar

  1. I am impressed, I must say. Very seldom do I come across a blog that is both informative and entertaining, and let me tell you, youve hit the nail on the head. Your idea is important; the issue is something that not a lot of people are talking intelligently about. I am really happy that I stumbled across this in my search for something relating to it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com