VARNICE NAKON PRESUDE ZA UBISTVO PEJOVIĆA: “Vi se sprdate sa našom porodicom i mrtvim čovjekom i sa državom” - Volim Podgoricu

VARNICE NAKON PRESUDE ZA UBISTVO PEJOVIĆA: “Vi se sprdate sa našom porodicom i mrtvim čovjekom i sa državom”

Mojkovčanin Radojica Adžić (45)  osuđen je juče na 12 godina zatvora zbog ubistva Milana Pejovića (29).

Pejović je 23. marta prošle godine zadobio smrtonosne rane u kafiću Škorpion u centru Mojkovca, od kojih je podlegao par sati kasnije na putu prema Kliničkom centru.

Nakon izricanja presude u bjelopoljskom Višem sudu, počelo je negodovanje članova oštećene porodice –  brat pokojnika Dejan Pejović rekao je sudiji Šefkiji Đeševiću da traži da Adžića oslobodi poslije “ovako smramne presude”.

“Bolje da ga pustite na slobodu. Za ovako bezobzirno djelo kazna je 40 godina, ovakva kazna je sramota za pravosuđe. Vi se sprdate sa našom porodicom i mrtvim čovjekom i sa državom”, kazao je Pejović, nakon čega je sudija naložio da ga udalje iz sudnice.

Nikola  Pejović, brat od strica ubijenog,  na izlazu je  povikao: “Sramota. Brat nam je zaklan a vi ovakvom presudom stvarate ogromne probleme – da mi preduzimamo neke mjere i tražimo pravdu na drugi način”.

Dejan Pejović je najavio da će se  žaliti Apelacionom sudu.

Obrazlažući presudu, sudija  je kazao da je utvrđeno da je Adžić počinio  krivično djelo – teško ubistvo, s umišljajem  iz bezobzirne osvete…

Objašnjeno je da su optuženome kao olakšavajuće okolnosti uzete u obzir činjenice da je  porodičan čovjek, otac dvoje djece, da  nije osuđivan i  da je pokazao iskreno kajanje i žaljenje zbog onog što se desilo.

“I da se na taj korak odlučio jer ga je pokojni Milan vrijeđao i provocirao i nije htio da mu vrati dug od 630 eura”, kazao je  Đešević.

Kao otežavajuću okolnost, sudija  je naveo i činjenicu da se  porodica oštećenog pridružila krivičnom gonjenju: “Sud je imao u vidu da je nastradao mlad čovjek, koji je u tom trenutku imao 29 godina”.

“Imajući u vidu ove činjenice, sud je utvrdio da je optuženi imao način da riješi problem sa oštećenim putem podnošenja tužbe kod nadležnog suda”, rekao je  Đešević, dodajući da smatra da je kazna srazmjerna počinjenom djelu i da će se njenom visinom postići svrha kažnjavanja.

Prema optužnici, Adžić je  više puta udario Pejovića u predjelu grudi i nanio mu povrede od kojih je par sati kasnije nastupila smrt.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com