“VOZ NEPREBOLA”: Dio snimka izbrisan, nema nove istrage - Volim Podgoricu

“VOZ NEPREBOLA”: Dio snimka izbrisan, nema nove istrage

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) neće otvarati novi krivični postupak za tragediju na Bioču 2006. godine, saopšteno je “Vijestima”.

Oni su time odbili inicijativu za pokretanje krivičnog postupka Nevladine organizacije “Voz neprebola”, navodeći da nema novih dokaza da ponavljanje istrage u tom slučaju.

“Dokazi predloženi u inicijativi navedene nevladine organizacije pribavljeni su i izvedeni na glavnom pretresu pred prvostepenim sudom, tako da činjenice iz ovih dokaza nemaju karakter novih činjenica, niti su podnijeti novi dokazi, koji bi sami za sebe ili u vezi sa ranijim dokazima bili podobni za ponavljanje krivičnog postupka na štetu okrivljenih, niti pak krivično gonjenje nekih drugih lica”, piše u odgovoru ODT-a.

Iz NVO “Voz neprebola” su saopštili da su dostavili dokaze o nestanku audio- kaseta sa željezničke stanice u Podgorici.

“Pri pokušaju očitavanja audio-zapisa sa registrofona CDF telefonskih razgovora, na relaciji dispečer Podgorica, Kolašin, Mojkovac i Bijelo Polje, nakon samopokretanja voza, putem uređaja za očitavanje  snimka , u prostorijama Željeznice Crne Gore, u prisustvu stranaka, utvrđeno je da je očitavanje nemoguće, jer je  dio   snimka  izbrisan”, pojasnili su.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com